Trei noi parcuri de joacă vor fi amenajate în Fălticeni. Două spații vor integra terenuri de sport multifuncționaleExclusiv

Trei noi parcuri de joacă vor fi amenajate în Fălticeni. Două spații vor integra terenuri de sport multifuncționale

       Accesări: 2848

2024 va fi un an al investițiilor. Primăria Municipiului Fălticeni dispune de cel mai mare buget din ultimul deceniu, ce permite finanțări și cofinanțări pentru proiecte de diferite anverguri. Unele dintre acestea se vor derula exclusiv cu fonduri locale.

Printre acestea sunt investițiile ce vor fi direcționate pe sectoarele educație, sănătate, infrastructură și recreativ.

La acest ultimul capitol, pe lângă noutățile pregătite la Baza de agrement, autoritățile locale au plănuit să amenajeze trei noi locuri de joacă.

Primarul Cătălin Coman ne-a declarat, în exclusivitate, că bugetul pentru aceste obiective ajunge la suma de 1,2 milioane de lei.

La momentul actual sunt 14 locuri de joacă, iar aici sunt incluse și cele amenajate în curtea grădinițelor și școlilor.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Două dintre cele trei noi locuri de joacă au la bază un proiect complet nou, acestea având în componență și un teren de sport multifuncțional.

În altă ordine de idei, parcul de joacă va include două elemente distincte, dar integrate într-un singur loc.

Spațiu pentru cei mici, dotat cu complex de tobogane, scrâncioburi, balansoare, leagăne și alte echipamente, va avea în prelungire un teren de sport.

Tinerii vor putea practica aici sporturi precum volei, baschet și tenis.

Parcurile de joacă vor fi dotate cu bănci, coșuri de gunoi și iluminat public, iar pentru protejarea echipamentelor de acte de vandalism, spațiile vor fi împrejmuite și dotate cu sistem de supraveghere video pe timp de noapte și de zi.

Cele două noi locuri de joacă ce vor integra și terenuri de sport vor fi amenajate pe strada Avram Iancu (Cartierul Republicii – zona vechiului Obor) și pe strada Horticolei (Țarna Mare – zona podului peste Șomuzul Mic).

Costurile celor două obiective se ridică la 400.000 de lei fiecare.

Un alt loc de joacă va fi amenajat la noua Grădiniță „Voinicelul”, de pe strada Ion Dragoslav, care va fi deschisă în preajma sărbătorilor pascale. Costul acestuia este de 240.000 de lei.

Și la Grădinița Scufița Roșie de pe strada Dimitrie Leonida sunt plănuite câteva schimbări.

Locul de joacă va fi modernizat și revizuit structural, cu împrejmuire interioară suplimentară, astfel încât să poată fi utilizat dimineața de copiii grădiniței, iar după-amiaza și seara să aibă acces și copiii din cartier.

Primarul Cătălin Coman afirmă că lucrările de amenajare vor fi încheiate în vara acestui an la toate cele patru obiective.

ȘTIRI