Acțiune de control în comuna Boroaia. Polițiștii au confiscat un vehicul de tonaj și peste 20 mc de bușteanRural

Acțiune de control în comuna Boroaia. Polițiștii au confiscat un vehicul de tonaj și peste 20 mc de buștean

       Accesări: 684

Traficul auto este monitorizat aproape în permanență. Pe lângă șoferii indisciplinați, oamenii legii sunt cu ochii și pe transporturile de lemn. Acțiunile de verificare din zona Fălticeni se desfășoară zilnic, iar nu de puține ori șoferii opriți nu pot justifica prezența materialului lemnos.

La unul dintre controalele desfășurate recent, agenții SPR Vadu Moldovei au confiscat un autovehicul de transport și buștenii transportați.

Sâmbătă, 24 februarie, în jurul orei 6, agenții de poliție au oprit în zona Săcuța Vale, de pe raza comunei Boroaia, un bărbat de 51 ani, localnic, care transporta bușteni gater rășinoase.

Polițiștii au solicitat și verificat documentele documentele autoutilitarei și asigurarea RCA, însă pentru materialul lemnos transportat, șoferul le-a declarat oamenilor legii că nu deține niciun aviz valabil.

Pentru clarificarea situației de față, agenții au utilizat aplicația SUMAL Control, stabilind faptul că pentru autoutilitară nu este emis niciun aviz valabil.

În urma celor constatate, autoutilitara a fost confiscată și dusă sediul fostului Ocol Silvic din Fălticeni, fiind dată în custodie agentului de pază, în vederea luării măsurilor legale.

Două zile mai târziu s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara imobilizată, rezultând cantitatea de 22,78 mc bușteni gater, specia brad.

Agenții SPR Vadu Moldovei s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”, ce va fi soluționată procedural de către agenții Postului de Poliție Boroaia.

Buștenii de gater, în valoare de peste 10.800 de lei, au fost predați și indisponibilizați în depozitul administrat de către Ocolului Silvic Râșca.

Polițiștii au luat ca măsură complementară confiscarea ansamblului rutier, în valoare de 20.000 euro, acesta fiind indisponibilizat și sigilat de IPJ Suceava.

ȘTIRI