Trei flagrante și noi dosare penale la regimul rutier. Controale efectuate în Fălticeni, Vadu Moldovei și ForăștiLocal

Trei flagrante și noi dosare penale la regimul rutier. Controale efectuate în Fălticeni, Vadu Moldovei și Forăști

       Accesări: 4057

Polițiștii ies în traficul rutier pentru a-i căuta pe cei ce încalcă legea. Statisticile din ultimele 10 luni arată că, în zona Fălticeni, numărul conducătorilor auto care comit infracțiuni este tot mai ridicat. Prin acțiuni de prevenire se încearcă diminuarea acestora și identificarea șoferilor problemă.

În cadrul acestora sunt implicați atât lucrători ai Poliției Municipale Fălticeni, cât și agenții Secțiilor de Poliție Rurală.

Trei flagrante și trei noi dosare penale au fost întocmite în ultimele zile la regimul rutier.

Polițiștii au efectuat controale traficul auto pe raza localităților Fălticeni, Vadu Moldovei și Forăști. Aceștia au depistat șoferi băuți sau fără permis auto.

Fără lumini, fără centură, dar băut

Codrin Benta

Joi trecută, pe 9 noiembrie, un echipaj al Poliției Rutiere Fălticeni, a oprit pentru un control un autoturism Fiat pe raza localității Vadu Moldovei, care circula fără luminile de întâlnire, obligatorii pe timp de zi.

Mașina era condusă de un localnic, în vârstă de 57 de ani, iar agenții au constatat că șoferul nu purta centura de siguranță.

Polițiștii au decis să-l testeze pe șofer cu etilotestul, rezultatul fiind 0,46 mg/l în aerul pur expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vechicul sub influența alcoolului.

Pentru celelalte două contavenții, șoferul a fost amendat cu 1.160 de lei.

Tânăr, băut și cu permisul reținut

Polițișții patrulei din cadrul SPR Vadu Moldovei au oprit pentru un control, în urmă cu câteva zile, un autoturism Ford care circula pe raza satului Ruși, comuna Forăști.

Aceștia l-au testat pe șofer, un tânăr de 19 ani, domiciliat în municipiul Rădăuți.

Aparatul a indicat valoarea de 0.52 mg/l în aerul pur expirat.

Cu ocazia verificărilor, operate în baza de date, agenții au constatat că tânărul figurează cu permisul auto reținut.

El a fost însoțit la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere cu permis suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Prins la volan, fără permis

În cadrul unei acțiuni „Blitz”, agenții din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, au oprit în municipiul Fălticeni un autoturism ce se deplasa pe direcția strada Mihai Eminescu către strada Buciumeni.

Controlul s-a desfășurat vineri, 10 noiembrie, aproape de miezul nopții, la volanul mașinii fiind un tânăr din comuna Baia.

Conducătorul auto, în vârstă de 18 ani, a prezentat pentru control, cartea de identitate, certificatul de înmatriculare cât și asigurarea obligatorie pentru autoturism, toate fiind valabile.

Agenții l-au verificat în bazele de date, aceștia constatând faptul că șoferul nu figurează cu permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul din comuna Baia a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI