Transport de bușteni pentru gater cu nereguli în acte predat în custodia Ocolului Silvic RâșcaRural

Transport de bușteni pentru gater cu nereguli în acte predat în custodia Ocolului Silvic Râșca

       Accesări: 2081

Material lemnos în valoare de peste 14.000 de lei a fost confiscat pe raza comunei Râșca, în urma unei acțiuni a Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei.

În după-amiaza zilei de marți, 12 noiembrie, o patrulă a poliției a identificat pe drumul forestier Râșcuța, din comuna Râșca, o autoutilitară cu remorcă încărcată cu material lemnos.

Polițiștii spun că existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz de însoțire prezentat pentru control de conducătorul auto, un bărbat din Bogdănești.

În urma verificărilor s-a ajuns la concluzia că, în cursul dimineții, după ora 09.00, ansamblul rutier a efectuat un prim transport de material lemnos, iar în jurul orei 13.00 a fost identificat de polițiști efectuând al doilea transport.

Pentru inventarierea materialului lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Râșca.

A rezultat că bărbatul transporta cantitatea de 49,86 metri cubi de buștean pentru gater din specia brad, cu 0,86 metri cubi mai mult decât cea din documente.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar întregul materialul lemnos, în valoare de 14.577 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

ȘTIRI