Taxă pentru parcarea de la spital. Zona va fi monitorizată de camere video care vor recunoaște numărul mașiniiExclusiv

Taxă pentru parcarea de la spital. Zona va fi monitorizată de camere video care vor recunoaște numărul mașinii

       Accesări: 3957

Val de schimbări din primăvara acestui an. Autoritățile locale vor implementa câteva noutăți pe linie de circulație rutieră, dar și la nivel edilitar. Pe lângă schimbarea mai multor drumuri publice în străzi cu sens unic, un alt obiectiv vizat este parcarea Spitalului Municipal Fălticeni.

Edilul Cătălin Coman anunță că luna aceasta va fi alocată din bugetul local suma necesară pentru echiparea acestui spațiu cu tehnologie modernă.

Odată cu această investiție, accesul și ieșirea mașinilor va fi reglementată astfel încât să nu creeze blocaje și accidente.

Parcarea va dispune de bariere automate și de un sistem care va transmite șoferilor, care vor să intre aici, dacă și câte locuri mai sunt libere.

Pentru evitarea producerii de unor fapte antisociale, vandalizarea mașinilor, furtul din autoturisme sau distrugerea barierelor, parcarea va fi monitorizată non-stop de un sistem special de supraveghere video.

Vor fi amplasate camere video care vor recunoaște numerele de înmatriculare ale mașinilor parcate, datele urmând să fie stocate pentru 24 de ore într-o bază de date.

Echipamentele din sistemul de monitorizare video vor avea și vedere nocturnă (tehnologie infraroșu).

În ceea ce privește accesul autoturismelor în parcarea Spitalului Municipal Fălticeni, șoferii vor putea intra doar de pe strada Mihai Eminescu (pe lângă farmacie) și vor ieși doar pe strada Cuza Vodă spre Anton Holban și Ion Creangă, care în scurt timp va deveni stradă cu sens unic.

Parcarea va beneficia și de un sistem de taxare electronică, complet automatizat, care va elibera tichete.

Plata unei ore de parcare va fi 3 lei.

Primarul Cătălin Coman spune că sistemele vor putea fi montate în următoarele săptămâni, bugetul pentru anul în curs urmând să fie aprobat pe 12 februarie.

ȘTIRI