Incendiu puternic în comuna Mălini. Clădirile unei pensiuni sunt în flăcări. Pompierii intervin cu 9 autospecialeRural

Incendiu puternic în comuna Mălini. Clădirile unei pensiuni sunt în flăcări. Pompierii intervin cu 9 autospeciale

       Accesări: 5282

Final de săptămână marcat de un eveniment nedorit. Pompierii Detașamentului Fălticeni au fost solicitați să acționeze la un incendiu puternic, declanșat în comuna Mălini. Două clădiri ale unei pensiuni turistice au fost cuprinse de flăcări.

La intervenție participă alături de pompierii militari și pompierii civili din cadrul SVSU Mălini și SVSU Cornu Luncii.

Nu mai puțin de 9 autospeciale au fost trimise pentru stingerea incendiului, dintre care două sunt de mare capacitate, de peste 9.000 de tone de apă.

La fața locului sunt prezente și echipaje ale paramedicilor SMURD și cel autoscara de incendiu

Incendiul se manifestă la etajul clădirilor, aflate lângă pârtia din satul de vacanță Pojorâta, situat în satul Văleni – Stânișoara.

În incinta clădirilor nu se aflau persoane.

Intervenția este coordonată de comandantul Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

Potrivit informațiilor remise de ISU Suceava, pensiunea în cauză a fost închisă de către inspectorii de specialitate ISU Suceava, pe data de 30 decembrie .2023. Inspectorii ISU l-au amendat pe operatorul economic cu 100.000 lei.

Incendiul este localizat. Pompierii lucrează acum (ora 14:00) pentru lichidarea incendiului. Nu mai există pericol de propagare la construcțiile învecinate.

ISU Suceava precizează că „pensiunea era închisă, iar incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere”.

Flăcările au izbucnit în zona camerei tehnice, amplasată între cele două clădiri de cazare, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

ȘTIRI