Târgul caritabil din Fălticeni i-a adunat pe oamenii buni. 5.900 de lei s-au strâns pentru copiii sărmaniSpecial

Târgul caritabil din Fălticeni i-a adunat pe oamenii buni. 5.900 de lei s-au strâns pentru copiii sărmani

       Accesări: 3352

Fiecare gest de solidaritate contează. Cu gândul la sprijinirea unor familii sărace, două mămici din Fălticeni au pus la cale o campanie umanitară inedită. Intitulată sugestiv „Iarmaroc cu Oameni Buni”, inițiativa lansată de Cristina Scutaru și Daniela Climent s-a dovedit un succes.

Acțiunea s-a desfășurat duminica trecută pe „faleză” și a adunat oamenii de toate vârstele, unii curioși, alții plăcut surprinși, localnici dornici să ofere un strop de bine. Ecourile campaniei au fost cât se poate de pozitive în comunitate.

Chiar dacă vremea n-a fost deloc prietenoasă, fălticenenii au venit cu drag la târgul caritabil, unii însoțiți de copii.

Iarmarocul cu Oameni Buni a fost un iarmaroc în toată regula, dar a avut și acel „altceva”. Au fost scoase la vânzare haine, plușuri și obiecte de uz casnic, toate la sume modice.

Pentru iubitorii de bunătăți, gospodinele au pregătit chec, brioșe, cornulețe, cozonaci, negrese, dar și produse de sezon precum sucuri de roșii, dar și mere.

Alma Clinic

Vizitatorii au primit ceai și cafea, dar și zâmbete de mulțumire.

Pentru cei mici au fost organizate ateliere de colorat și pictură în aer liber.

„Iarmarocul cu Oameni Buni este despre oamenii pe care vrem să-i ajutăm. Este despre lumea bună din Fălticeni, pentru că există!”, ne-a declarat Cristina Scutariu, una dintre inițiatoarele târgului caritabil. „Am avut doar șase zile să organizăm evenimentul. Ideea a fost foarte frumos împletită de amândouă, eu, și Daniela. Am avut parte de o zi, chiar dacă nu cu soare, măcar foarte frumoasă și sperăm la câteva ediții viitoare în care se implica tot felul de oameni. Fălticenenii noștri s-au dovedit încă o dată a fi deosebiți.”

Cristina Scutaru

Cristina și Daniela nu au fost singure în demersul lor.

Mămicile au fost sprijinite de 20 de prieteni, tineri și părinți care s-au îndeletnicit cu tot soiul de activități. Doamnele cu înclinație artistică au realizat picturi faciale pentru copii, altele s-au ocupat cu ateliere de desen, în timp ce femeile și bărbații cu spirit de comerciant au stat la tarabele iarmarocului și au vândut marfa expusă.

Atmosfera a fost înfrumusețată cu acorduri de chitară și cântece folk interpretate de Ștefana Anechiforesei.

Spre satisfacția inițiatoarelor ideea unui târg caritabil a prins și la Fălticeni și asta pentru că oamenii de bine știu să aprecieze demersurile umanitare în care se pune mult suflet.

La târgul caritabil de duminică s-au strâns 5.900 de lei. Banii vor fi donați sub formă de îmbrăcăminte, rechizite și alimente pentru trei familii din Baia, Slatina și Fălticeni, cu posibilități materiale foarte limitate.

Cristina Scutaru și Daniela Climent au ținut să mulțumesc tuturor celor care au donat, au ajutat și s-au implicat în reușita acestei primei ediții.

Mămicile din Fălticeni plănuiesc deja un nou târg caritabil. Acesta va avea loc peste o lună, înaintea sărbătorilor de iarnă.

ȘTIRI