Polițiștii fălticeneni au făcut ravagii printre vitezomani. Șoferi lăsați fără permis timp de 5 și 7 luni. Conducătoare surprinsă cu 136 km/h în localitatea BoroaiaLocal

Polițiștii fălticeneni au făcut ravagii printre vitezomani. Șoferi lăsați fără permis timp de 5 și 7 luni. Conducătoare surprinsă cu 136 km/h în localitatea Boroaia

       Accesări: 3540

Legislația rutieră nu contează pentru vitezomani. Pe drumurile din zona Fălticeni unii șoferi circulă în localitate mai ceva ca pe autostradă. Conducătorii auto pur și simplu gonesc pe șosea, de pe parcă ar fi într-o cursă contracronometru.

Agenții Poliției Rutiere Fălticeni au deja sute de astfel de cazuri doar anul acesta, iar alte câteva zeci de la începutul lunii, un motiv pentru a continua acțiunile de prevenire a producerii accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

La sfârșitul săptămânii trecute echipajele au fost prezente pe raza comunelor Boroaia, Forăști și Drăgușeni, cu autospeciala neinscripționată.

Mai mulți șoferi au fost luați ca din oală, aceștia depășind, fără știe, echipajul de poliție fie pe linie continuă, fie cu viteză ridicată în localitate.

Amenzile au curs cu duiumul, însă au există și cazuri extreme.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

O șoferiță din Botoșani, care conducea un autoturism Skoda Octavia, a fost depistată duminică după-amiază, cu 136 km/h pe raza comunei Boroaia, pe un sector de drum unde putea circula cu cel mult 50 km/h. Agenții au amendat-o cu 2.900 de lei și i-au reținut permisul.

Șoferița nu mai are drept de a conduce în următoarele patru luni.

Un alt vitezoman a fost depistat sâmbătă pe raza localității Roșiori. Un bărbat din Iași a fost depistat cu 107 km/h pe un sector de drum unde viteza era limitată la 30 km/h. După această abatere, el a mai comis una, depășind pe linie continuă autospeciala neinscripționată pe raza localității Oniceni, unde a fost depistat cu 125 km/h pe un sector de drum unde limita era impusă la 60 km/h.

Șoferul ieșean s-a ales 2.900 de lei amendă și permis suspendat pentru 90 zile în cazul primei abateri, iar pentru ce-a de-a doua a primit 870 de lei amendă și o suspendare a permisului de conducere pentru 60 de zile. În total, 3.770 de lei și suspendarea dreptului de conducere pentru cinci luni.

La acest capitol, „campionul” absolut este un șofer din Tulcea.

Bărbatul a fost depistat cu 127 km/h pe un sector de drum unde putea circula cu cel mult 60 km/h, pe raza localității Oniceni, fiind depistat din nou, cu 115 km/h pe un sector unde viteza era limitată la 40 km/h în comuna Drăgușeni.

Agenții Poliției Rutiere Fălticeni i-au aplicat două amenzi de 2.900 de lei și i-au reținut permisul și i-au suspendat dreptul de a conduce pentru nu mai puțin de șapte luni.

În primele 10 luni ale acestui an, agenții fălticeneni au reținut un număr record de permise, 730, pentru depășirea vitezei admise în localitate.

ȘTIRI