Tânără fără permis și cu alcoolemie în sânge de 2,18 g/l. Procurorii din Fălticeni au pus-o sub control judiciarLocal

Tânără fără permis și cu alcoolemie în sânge de 2,18 g/l. Procurorii din Fălticeni au pus-o sub control judiciar

       Accesări: 6866

Tinerii cad ușor pradă tentațiilor cu iz penal. Consumul de alcool și condusul fără permis au dat naștere unui dosar penal pe numele unei domnișoare din comuna Dolhești. Ea a fost depistată la miezul nopții, pe strada Sucevei, la volanul unei mașini, de patrula Biroului de Ordine Publică.

Conducătoarea auto era sub influența băuturilor alcoolice, fiind testată, ulterior, de agenții de la rutieră.

Aparatul a indicat un rezultat de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce au verificat-o în baza de date, polițiștii au aflat că nu deține nici permis de conducere pentru vreo categorie auto.

Oamenii legii au condus-o la spital pentru a-i recolta probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. După analiza probelor de sânge s-a stabilit că tânăra din Dolhești avea o alcoolemie de 2,18 gr/l alcool pur în sânge (proba I, ora 02:00), respectiv 1,93 gr/l alcool pur în sânge (proba II, ora 03:00).

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”

Aceștia au precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI