Accesări: 5551

De la o altercație între două persoane și o lovitură cu pumnul s-a ajuns la moartea unei persoane.

S-a întâmplat luni, 30 noiembrie 2020, pe terasa unui bar din comuna Forăști.

Agresorul, în vârstă de 20 de ani, s-a întors recent din străinătate, unde ar fi practicat un sport de contact. Victima este un bărbat, în vârstă de 48 de ani.

Cei doi s-au au avut un conflict, în urma căruia tânărul i-a aplicat victimei o lovitură cu pumnul. Lovitura l-a doborât pe bărbat, care s-a lovit puternic la cap. Ulterior acesta a decedat, la spital.

Joi, 3 decembrie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat (tânărul în vârstă de 20 de ani).

Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În aceeași zi a fost luată măsurii reţinerii pentru 24 de ore.

Ulterior, în cursul zilei de vineri, 4 decembrie, s-a dispus luarea față de acesta a măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

În după-amiaza zilei de 30.11.2020, în jurul orei 17:00, aflat într-un loc public dintr-o localitate din mediul rural situată pe raza județului Suceava, pe fondul unui conflict spontan şi al consumului în exces de băuturi alcoolice, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra unei persoane de sex masculin aplicându-i o lovitură de pumn la nivelul feţei, în urma căreia victima s-a prăbuşit la sol pe o suprafaţă dură şi, în pofida intervenţiilor medicilor şi a personalului de pe ambulanţă, a încetat din viaţă la data de 01.12.2020.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI