Eveniment rutier produs de un șofer băut din Hârtop. Polițiștii nu l-au găsit la fața loculuiRural

Eveniment rutier produs de un șofer băut din Hârtop. Polițiștii nu l-au găsit la fața locului

       Accesări: 2274

Drumul șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice se încheie la Poliție. De asta s-a convins un bărbat din Hârtop, care s-a ales cu dosar penal. Miercuri la amiază, el se deplasa cu un autoturism pe DJ 208 C, pe raza localității de domiciliu, unde a intrat în coliziune cu o mașină condusă de bărbat din Fălticeni.

După tamponare, autorul faptei, șoferul din Hârtop, a plecat de la fața locului.

Incidentul a fost sesizat Secției de Poliție Rurală Preutești prin 112, fiind anunțat și faptul că evenimentul rutier s-a soldat cu pagube material, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Echipajul sosit la locul evenimentului a stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208 C din localitatea Hârtop, un bărbat din municipiul Fălticeni a fost acroșat de autoturismul condus de un localnic de 50 de ani, care circula din sens opus.

Bărbatul din Hârtop s-a prezentat, ulterior, la sediul Secției 12 Poliție Rurală Preutești.

Alma Clinic

Ambii conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului din municipiul Fălticeni şi de 0,87 mg/l alcool pur în aer expirat în cazul șoferului din Hârtop.

Acesta din urmă a fost însoțit la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea probelor biologice.

Inițial, în cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, însă oamenii legii au schimbat încadrarea juridică în dosarul penal cu infracțiunea de „refuz prelevare probe biologice”.

ȘTIRI