Eveniment rutier produs de un șofer băut din Hârtop. Polițiștii nu l-au găsit la fața loculuiRural

Eveniment rutier produs de un șofer băut din Hârtop. Polițiștii nu l-au găsit la fața locului

       Accesări: 2293

Drumul șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice se încheie la Poliție. De asta s-a convins un bărbat din Hârtop, care s-a ales cu dosar penal. Miercuri la amiază, el se deplasa cu un autoturism pe DJ 208 C, pe raza localității de domiciliu, unde a intrat în coliziune cu o mașină condusă de bărbat din Fălticeni.

După tamponare, autorul faptei, șoferul din Hârtop, a plecat de la fața locului.

Incidentul a fost sesizat Secției de Poliție Rurală Preutești prin 112, fiind anunțat și faptul că evenimentul rutier s-a soldat cu pagube material, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Echipajul sosit la locul evenimentului a stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208 C din localitatea Hârtop, un bărbat din municipiul Fălticeni a fost acroșat de autoturismul condus de un localnic de 50 de ani, care circula din sens opus.

Bărbatul din Hârtop s-a prezentat, ulterior, la sediul Secției 12 Poliție Rurală Preutești.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Ambii conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului din municipiul Fălticeni şi de 0,87 mg/l alcool pur în aer expirat în cazul șoferului din Hârtop.

Acesta din urmă a fost însoțit la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea probelor biologice.

Inițial, în cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, însă oamenii legii au schimbat încadrarea juridică în dosarul penal cu infracțiunea de „refuz prelevare probe biologice”.

ȘTIRI