Tamponare în lanț la intersecția dintre Baia și Fălticeni. Accident soldat cu trei răniți și trei mașini avariateLocal

Tamponare în lanț la intersecția dintre Baia și Fălticeni. Accident soldat cu trei răniți și trei mașini avariate

       Accesări: 6964

Încălcarea regulilor de circulație conduce întotdeauna la accidente. Un eveniment rutier pe fondul nerespectării prevederilor la regimul rutier s-a produs sâmbăta trecută pe raza comunei Baia. Trei mașini au intrat în coliziune, iar printre victime s-a numărat și un copil de patru ani.

La orele după-amiezii, un conducător auto în vârstă de 19 ani, care se deplasa cu un autoturism pe DJ 209 H, din direcția Fălticeni către Baia, a pătruns în intersecția cu DN 2E, fără a acorda prioritate de trecere unui alt autoturism care circula regulamentar pe drumul național.

Mașina condusă de șoferul tânăr, domiciliat în comuna Baia, a intrat în coliziune cu automobilul condus de un bărbat de 31 de ani, care se deplasa în direcția Cornu Luncii – Spătărești.

În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat de 50 ani, din comuna Rădășeni, care era oprit, pe sensul de mers Baia – Fălticeni, pentru a acorda prioritate de trecere vehiculelor care aveau acest drept.

Înainte de intersecția cu DN 2E, pe ambele drumuri, de la ieșirea din Baia și Fălticeni, accesul este reglementat prin indicatoare de prioritate ( „Stop”), care obligă șoferii să oprească în locul cu vizibilitate maximă.

Mahanu Design

Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală ușoară a șoferului de 31 de ani.

Alte două persoane, pasageri în aceeași mașină, soția conducătorului auto și fiul acestora, în vârstă de patru ani, pasageri în autoturism, au suferit leziuni ușoare.

Șoferii au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Victimele au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Oamenii legii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.

ȘTIRI