Cuplurile de Aur din comuna Vadu Moldovei au fost sărbătorite la Biserica din lemn „Pogorârea Duhului Sfânt”Rural

Cuplurile de Aur din comuna Vadu Moldovei au fost sărbătorite la Biserica din lemn „Pogorârea Duhului Sfânt”

       Accesări: 3185

Au ajuns la un moment fericit al căsniciei. 11 cupluri din Comuna Vadu Moldovei sărbătoresc anul acesta Nunta de Aur, un eveniment pe care autoritățile locale au ținut să-l marcheze și spiritual. Familiile care au împlinit de 50 de ani de căsătorie au fost invitate să participe la Biserica din lemn „Pogorârea Sfântului Duh” pentru un ceremonial religios.

Cuplurile de aur au împărțit bucuria acestui moment alături de copii și nepoți.

Sărbătoriții au asistat la slujba de binecuvântare, oficiată de un sobor format din cinci preoți.

Ca semn de pioasă amintire, în cadrul slujbei au fost pomeniți și cei răposați, care anul acesta urmau să împlinească 50 de ani de la căsătorie.

Rugăciunile s-au încheiat cu tradiționalul „La mulți ani”, urmat de un cuvânt de învățătură ținut de preotul Constantin Patrolea, fostul protopop de Fălticeni și paroh al Bisericii Pogorârea Duhului Sfânt.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Părintele Patrolea a evocat frumusețea căsniciei de durată și roadele acesteia, încercările și bucuriile pe care le trăiesc împreună cei care și-au legat destinele pe viață.

Și viceprimarul Bogdan Amariei a ținut să puncteze acest moment fericit printr-un discurs.

„Astăzi păstrăm tradiția și sărbătorim familiile care sărbătoresc Nunta de Aur. Am găsit o modalitate, împreună cu părintele Martiniuc, de a mulțumi Bunului Dumnezeu pentru împlinirea celor 50 de ani de la căsătorie, chiar în biserică, cum ar fi trebuit să fie făcut și până acum.”, le-a transmis Bogdan Amariei celor sărbătoriți „Dragi familiști, Dumnezeu este partenerul nevăzut care în orice lucrare de calitate. Căsnicia înseamnă comunicare răbdare, înțelegere, înțelepciune. Un cămin adevărat se clădește cu multă stăruință și cu mult sacrificiu. Mă înclin în fața dumneavoastră, cu recunoștință, pentru că sunteți un exemplu demn de urmat, un exemplu de credință, dragoste, răbdare și bună conviețuiri. Vă doresc sănătate, să vă bucurați de copii și nepoți. La mulți ani.”

Cele 11 cupluri, care au sărbătorit Nunta de Aur, au primit plachete aniversare și diplome de excelență din partea viceprimarului comunei Vadu Moldovei și câte o icoană și o carte de rugăciuni din partea preotului paroh Mircea Martiniuc.

Viceprimarul Amariei le-a oferit doamnelor coșuri cu flori, iar domnilor câte o sticlă de șampanie. Edilul localității a mulțumit la finalul discursului și preoților care au participat la oficierea slujbei.

Evenimentul s-a încheiat cu masa festivă pregătită pentru familiile sărbătorite.

ȘTIRI