Tabere de vară organizate la Mănăstirea Probota și la Biserica din Suha. Activități educative și recreative pentru tineriReligie

Tabere de vară organizate la Mănăstirea Probota și la Biserica din Suha. Activități educative și recreative pentru tineri

       Accesări: 658

Vacanța mare este un prilej excelent pentru excursii și activități recreative. Mai mulți tineri au putut participa la cele două tabere organizate de Protopopiatul Fălticeni, demersuri ce fac parte din calendarul acțiunilor dedicate elevilor din ciclul primar și gimnazial. Mănăstirea Probota și Biserica „Sfântul Ilie” Suha (comuna Mălini) au fost gazdele din acest an ale activităților propuse.

Proiectul, intitulat „Tabăra de vară din pridvorul Bisericii”, s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și prin implicarea părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu și a preotului Georgian Rotar.

Mănăstirea Probota, ctitorie voievodală, a fost gazda primei tabere, desfășurată între 24 și 25 iulie.

Activitățile s-au derulat sub îndrumarea maicii starețe Marina și au cuprins acțiuni de natură educativă și culturală.

Copii din mai multe parohii ale Protopopiatului Fălticeni au avut parte de timp de calitate și au rămas cu multe amintiri plăcute.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cei prezenți s-au bucurat de locul încărcat de rugăciune și de istorie, pe unde au călcat și domnitorii Moldovei.

Copiii și-au pus amprenta prieteniei pe un steag alb, dovada activităților ce s-a săvârșit aici.

Maicile Mănăstirii Probota au organizat mai multe ateliere, iar împreună cu preoteasă Otilia Magdalena elevii au participat la un atelier de limba engleză.

Tinerii s-au bucurat și de o expediție în pădure, în mijlocul naturii, moment în care s-au desfășurat o serie de jocuri creative și atractive.

Spre finalul activității, cei prezenți au fost invitați la o gustare caldă, iar la plecare au primit diplome de participare.

Cea de-a doua tabără doua tabără s-a desfășurat la poalele Munților Stânișoara, un loc binecuvântat, unde se află și Biserica „Sfântul Ilie” din satul Suha, comuna Mălini.

Copii de la Parohiile „Sfântul Ilie” Fălticeni, „Sfinții Mercurie și Ecaterina” Rădășeni, parohia „Sfinții Ioachim și Ana” Boroaia și de la parohia gazdă au avut partea de o zi de poveste într-un loc cu peisaje de poveste.

Activitățile au început dis-de-dimineață, la Protoieria Fălticeni, locul de unde tinerii au plecat în excursie spre Muntele Stânișoara. Frumusețea drumului și a peisajului înconjurător, i-au făcut de tinerii prezenți să lege prietenii și să facă schimb de experiențe.

Prima oprire a fost la Monumentul Eroilor din satul Iesle, unde li s-a vorbit despre înaintașii care au luptat și apărat pământurile noastre strămoșești.

Ajunși în vârful Muntelui, preoții și copiii s-au rugat la Biserica de lemn închinată „Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, loc cu o încărcătură duhovnicească aparte.

Preoții au oficiat o slujbă de binecuvântare pentru activitățile taberei de vară.

Au fost prezenți profesori de la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” Mălini, care au vorbit despre însemnătatea locului, despre istoria acestuia și despre evenimentele care s-au petrecut la „Crucea Talienilor”.

După servirea micului dejun, copiii au participat la jocuri, activități artistice și culturale pregătite împreună cu cadrele didactice.

Aerul curat și de vremea frumoasă au amplificat atmosfera frumoasă din cadrul Taberei din pridvorul bisericii.

Copii au avut și momente de respiro, timp în care au servit bunătățile pregătite de organizatori.

La finalul acțiunilor, copiii au avut parte de surprize dulci.

Coborând de pe munte, încălziți și energizați, tinerii au făcut ultima oprire la mașina cu înghețată, unde s-au răcorit și s-au îndulcit înainte să ajungă acasă.

Organizatorii Taberei din pridvorul bisericii spun că elevii au rămas cu amintiri frumoase și cu experiențe de neuitat, fapt pentru care au mulțumit precum orice creștin, atât lui Dumnezeu, cât și celor care s-au străduit ca momentele petrecute să fie un timp al bucuriei și un dar oferit cu generozitate din parte celor mari.

ȘTIRI