Luna viitoare încep înscrierile copiilor la clasa pregătitoare. Școlile din Fălticeni au anunțat planul de școlarizareEducație

Luna viitoare încep înscrierile copiilor la clasa pregătitoare. Școlile din Fălticeni au anunțat planul de școlarizare

       Accesări: 429

Luna aprilie va da startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Unitățile de învățământ din Fălticeni au anunțat câte locuri și câte clase vor avea pentru viitorul an școlar. Planul de școlarizare prevede, la nivel local, la cele patru școli gimnaziale, un număr total de 280 de locuri.

Părinții vor putea opta pentru clase cu învățământ tradițional sau cele în sistemul alternativ de educație Pas cu pas (Step by Step), unde totul se învață și se explică prin joc, fără note, caiete și observații.

Cele mai multe locuri în Fălticeni, 162, sunt la sistemul de învățământ tradițional, restul de 118 fiind la sistemul alternativ de educație.

Înscrierile la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2024-2025, vor începe pe data de 11 aprilie.

Părinții vor putea depune sau transmite cererea de înscriere la școala la care solicită înscrierea copiilor până pe 14 mai.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni
Unitate de învățământClasă sistem tradiționalLocuri
Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”248
Școala Gimnazială „Ion Irimescu”244
Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”248
Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”122
Unitate de învățământClasă sistem alternativ Locuri
Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”124
Școala Gimnazială „Ion Irimescu”244
Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”250

Pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2024, părinții au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare.

Merită menționat și faptu că pot fi înscriși copiii care împlinesc 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Copiii care au frecventat grădinița au nevoie de o recomandare de la grădiniță, iar cei care nu au mers la grădiniță vor fi evaluați în perioada 28 martie – 10 aprilie 2024.

Tot în această perioadă părinții pot depune cerere pentru amânarea înscrierii în clasa pregătitoare.

Potrivit calendarului de înscriere anunțat de Ministerul Educației, între 14 și 17 mai se vor procesa cererile-tip de înscriere și se vor repartiza copiii la școala de circumscripție, iar între 20 și 27 mai vor fi procesate cererile-tip prin care se solicită înscrierea la altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție.

Pe data de 28 mai se va face repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri.

Listele candidaților înmatriculați în prima etapă de înscriere și numărul de locuri rămase libere vor fi afișate pe 29 mai.

ȘTIRI