Spitalul din Fălticeni continuă investițiile. Planul de achiziții include noi dispozitive medicale de ultimă generațieSănătate

Spitalul din Fălticeni continuă investițiile. Planul de achiziții include noi dispozitive medicale de ultimă generație

       Accesări: 1902

Actul medical de calitate merge mână în mână cu tehnologia modernă. Spitalul Municipal Fălticeni continuă investițiile, astfel încât cele mai noi și performante aparate să poată fi utilizate de medicii unității. Echipamentele care vor completa dotările existente necesită un buget de 825.000 lei.

Spital va achiziționa până la finele lunii septembrie un ventilator ATI cu umidificator, care costă 154.000 de lei.

Planul mai prevede dotarea unității medicale cu o cabină de audiometrie, cu accesorii, al cărei preț este 211.720 de lei.

Lista de noi achiziții include și două hote cu flux laminar, în valoare totală de 31.500 de lei.

Până la finalul lunii iunie este prevăzută cumpărarea unui ecograf pentru neurologie. Dispozitivul medical, cu ajutorul căruia se pot examina organele interne, costă 379.000 de lei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Obiective de investiții

Anul acesta este vizată construcția unei hale cu rol administrativ în valoare de 887.860 de lei.

Termenul de finalizare este stabilit la 31 decembrie 2023.

Un alt obiectiv pe care unitatea medicală dorește să-l materializeze este deschiderea unui Centru Imagistică Medicală.

Un aparat de Investigații prin Rezonanță Magnetică (IRM) este următoarea „țintă” pentru managerul Vlad Morariu care vrea ca medicii să aibă pe mâini tot ce este mai bun și modern, astfel încât actul medical să fie în ton cu așteptările pacienților.

Până la momentul achiziției, spitalul din Fălticeni a demarat procedurile pentru înființarea unui Centru de imagistică medicală prin rezonanță magnetică 3.0 Tesla. Un studiu de fezabilitate a fost pregătit în acest sens.

Costurile acestuia se ridică la 50.000 de lei și sunt suportate integral din bugetul municipiului Fălticeni.

Noul echipament IRM va poziționa unitatea medicală în rândul spitalelor care asigură un diagnostic extrem de precis, non-invaziv și neiradiant.

În ceea ce privește viitorul Centru de imagistică medicală, acesta va fi amenajat într-un spațiu modular amplasat lângă clădirea spitalului, la parter, cu acces facil pentru pacienți.

ȘTIRI