Spitalul din Fălticeni renunță la fosta Policlinică și la clădirea Pediatriei. Primăria le preia în administrareLocal

Spitalul din Fălticeni renunță la fosta Policlinică și la clădirea Pediatriei. Primăria le preia în administrare

       Accesări: 10643

Restructurare în infrastructura medicală locală. Deschiderea noului spital din Fălticeni a generat transferul câtorva secții externe, iar clădirile în care au funcționat, acum sunt goale. Pentru că nu mai are nevoie de ele, conducerea unității cedează dreptul de administrare al acestora în favoarea primăriei.

Este vorba de imobilul în care a funcționat Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică) și clădirea Pediatriei.

Ambele clădiri sunt în proprietatea municipiului Fălticeni, iar aleșii locali sunt convocați să voteze, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre prin care este revocat dreptul de administrare al spitalului.

Unitatea medicală va renunța și la bucătăria de pe Maior Ioan, din apropierea Clubului Copiilor, clădire care aparține Consiliului Județean Suceava.

După revocarea dreptului de administrare, bunurile imobile vor fi radiate din evidențele de cadastru și carte funciară.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Ambulatoriul de specialitate are 914 mp și un teren aferent tot de 914 mp, iar valorile de inventar sunt de 5,79 milioane de lei pentru clădire și de 126.000 de lei pentru teren.

Secția Pediatrie are 330 mp și un teren aferent de 1.260 mp, cu valori de inventar de 1,68 milioane de lei pentru imobil și de 772.000 de lei pentru teren.

Ce se va întâmpla cu cele două clădiri?

Fosta Policlinică va deveni un Centru Integrat pentru Medicina de Familie. Proiectul a fost anunțat de primarul Cătălin Coman încă din vara anului trecut.

Noul centru ar urma să devină operațional într-un orizont de timp cuprins între câteva luni și cel mult un an.

Planul autorităților locale fălticenene este ca imobilul să asigure cadrul necesar pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții mult mai bune, deoarece medicii de familie sunt responsabili pentru asigurarea de îngrijiri continue oricărei persoane care necesită asistență medicală, fără deosebire de vârstă, sex şi boală.

Aproximativ 90% din spațiile existente au rămas goale. Cabinetele de pediatrie de la parter, cabinetul de psihiatrie de la ultimul etaj și cabinetele stomatologice vor continua să funcționeze în imobil, acestea fiind în proprietatea medicilor.

Pentru a-și putea continua activitatea în condiții cât mai bune, medicii de familie din Fălticeni vor avea la dispoziție spațiile libere din actualul Ambulatoriu de Specialitate.

Municipalitatea își propune să reunească în acest centru toți medicii de familie din oraș.

Noul Centru Integrat pentru Medicina de Familie ar putea include și cabinete pentru medici de pe diferite specialități.

În ceea ce privește clădirea Pediatriei (spitalul de copii), primarul Cătălin Coman spune că nu s-a decis ce anume va funcționa aici.

Planurile sunt două. Primul vizează deschiderea unei noi secții medicale. A doua propunere este introducerea clădirii în infrastructura școlară, pentru a putea fi folosită în scopuri educative.

Policlinica a fost deschisă în vara anului 1966. Spitalul de copii a fost transferat de pe Maior Ioan în clădirea de lângă Parcul Prefecturii în primăvara anului 1984.

ȘTIRI