Două gospodării din comuna Slatina au fost afectate de un incendiu puternic. Intervenție cu cinci autospecialeRural

Două gospodării din comuna Slatina au fost afectate de un incendiu puternic. Intervenție cu cinci autospeciale

       Accesări: 1854

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii, Slatina și Mălini, au intervenit sâmbătă, 11 aprilie, cu 5 autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Herla, comuna Slatina.

Alerta s-a dat în jurul orei 13.15. Focul a fost stins după mai bine de patru ore (17.40).

La sosirea echipajelor, ardeau construcții din două gospodării, cu pericol de propagare la clădirile învecinate și la fondul forestier din apropiere.

Incendiul a izbucnit din cauza unui foc în spații deschise, în urma curățeniei de primăvară, care s-a extins la casa de locuit a proprietarului. Aceasta a ars pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați, cu bunurile din interior (obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și altele).

Din prima gospodărie, flăcările s-au extins și la cea învecinată, unde au ars un adăpost de animale pe o suprafață de 120 metri pătrați, o tonă de fân, 300 kilograme de cereale boabe și alte bunuri.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat patru case de locuit, două construcții anexe și fondul forestier din apropiere.

ȘTIRI