Șoferi care riscă în traficul auto. Depășiri neregulamentare surprinse pe raza localităților Bunești și CumpărăturaRural

Șoferi care riscă în traficul auto. Depășiri neregulamentare surprinse pe raza localităților Bunești și Cumpărătura

       Accesări: 2399

Reguli de circulație încălcate cu bună știință. Avem parte aproape zilnic de accidente și evenimente rutiere în zona Fălticeni, unele produse pe fondul abaterilor comise de șoferi. Unii dintre aceștia sunt foarte grăbiți și riscă prea mult.

Dovezi clare sunt două filmări surprinse de camerele video amplasate pe mașinile aflate în traficul auto.

Cititorii cotidianului Cronica de Fălticeni au trimis aceste secvențe care arată cât de mult sunt dispuși să riște șoferii, doar pentru un avantaj de timp nesemnificativ.

Imaginile sunt surprinse în timpul unor depășiri pe DN 2, supranumit și Drumul Morții, pe raza comunelor Bunești și Cumpărătura.

Prima dintre acestea se petrece în localitatea Podeni.

Secvențele video arată cum șoferul unui Volkswagen Passat depășește pe linie continuă, dar și într-un loc unde manevra de depășire este interzisă printr-un indicator (vizibil în dreptul celei de-a doua mașini depășite).

Mai mult decât atât șoferul, depășește simultan două mașini pe linie continuă, deși urmează un viraj, iar din sens opus se apropie coloana de mașini.

Cealaltă secvență, filmată cu camera auto de bord, este surprinsă la ieșirea din comuna Bunești spre Cumpărătura.

Doi șoferi, care conduceau autoturisme Volkswagen Golf și Dacia Sandero, depășesc alte două mașini trecând peste marcajul cu linii paralele dintre cele două benzi.

Pe banda a doua sunt marcaje prin săgeți, pentru selectarea benzii, care anunță că banda se suprimă prin îngustarea părții carosabile.

Potrivit articolului 83 (alin.4) din Regulamentul Codului Rutier, marcajul rutier aplicat în afara benzilor, format din linii paralele, înconjurate sau nu de cu o linie de contur, delimitează spațiul interzis circulației.

În imagine se observă că cele două mașini menționate au depășit zona marcajelor prin săgeți, banda a doua se îngustează treptat, iar un indicator rutier interzice depășirea.

Articolul 80 (alin.1, 2 și 3) din Regulamentul Codului Rutier menționează că marcajele prin săgeți sunt folosite pentru selectarea benzii, schimbarea benzii, cât și repliere, pe drumuri cu o bandă pe sens și dublu sens de circulație.

ȘTIRI