Șofer pericol public imobilizat de un lucrător al Poliției din Fălticeni. Agentul șef Gabriel Liuță era în timpul liberLocal

Șofer pericol public imobilizat de un lucrător al Poliției din Fălticeni. Agentul șef Gabriel Liuță era în timpul liber

       Accesări: 9677

În aceste zile de sărbătoare prietenii licorilor bahice își fac de cap pe șosele. Doar astăzi dimineață, în decurs de câteva ore, au fost reținute și suspendate trei permise ale unor șoferi care au consumat alcool, într-o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere desfășurată de Poliția Rutieră Fălticeni. Un caz aparte este cel al unui șofer pericol public, aflat sub influența băuturilor alcoolice, intrat pe mâinile unui polițist.

Agentul șef Gabriel Liuță se întorcea spre casă, în jurul orei 17.30, după o vizită la părinți, împreună cu familia, iar din centrul localității Preutești, un șofer a ieșit cu mașina de pe un drum lateral pe drumul județean ce duce spre Fălticeni.

Conducătorul auto era atât de beat încât circula cu mașina în zig-zag, fapt care i-a atras imediat atenția lucrătorului Biroului Poliției Rutiere Fălticeni, care se deplasa în spatele acestuia.

Omul legii susțin că bărbatul din Huși era să lovească patru-cinci mașini, participanții la trafic reușind să evite coliziunea cu șoferul turmentat.

La scurt timp după manevrele haotice, pe raza satului Huși, bărbatul aflat la volanul unui Opel Zafira s-a blocat cu mașina într-o glisieră de protecție de pe contrasens.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Atunci a oprit imediat și agentul șef Gabriel Liuță care i-a cerut conducătorului auto să oprească motorul mașinii și să nu părăsească locul, anunțându-l că a chemat un echipaj de poliție la fața locului.

Agentul șef Gabriel Liuță

Fapta s-a petrecut joi după-amiaza, în jurul orei 17.30.

Agentul șef a căutat să-l convingă să nu plece de lângă mașină, însă șoferul a opus rezistență și a fugit pe câmpul aflat în apropierea drumului. Acesta nu avea idee că lângă el se află un om al legii.

Bărbatul din Huși, în vârstă de 59 de ani, a fost imobilizat de polițistul de la rutieră, aflat în timpul liber, la câțiva metri distanță de locul unde era oprită mașina, până la sosirea patrulei de poliție.

Oamenii legii l-au testat pe conducătorul auto cu etilotestul, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia spun că el a refuzat în mod repetat să sufle în etilotest.

La spital i s-au prelevat probe de sânge pentru stabilirea nivelului de alcoolemie.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI