Sistemul clinic privat sprijină sistemul de la stat: Alma Clinic donează 20.000 lei pentru noul spital din FălticeniSănătate

Sistemul clinic privat sprijină sistemul de la stat: Alma Clinic donează 20.000 lei pentru noul spital din Fălticeni

       Accesări: 6694

Fapt unic în lumea medicală românească. O clinică medicală privată donează o parte din profit unui spital din rețeaua de stat. Gestul vine pe fondul dorinței uriașe a medicilor și localnicilor din Fălticeni de a deschide cel mai nou spital din județul Suceava.

Construită în aproape 30 de ani, unitatea este finalizată de câteva luni, însă pentru a fi funcțională mai are nevoie de aparatură. Banii au tot fost promiși de la Ministerul Sănătății, însă fondurile întârzie să apară.

În acest context, Alma Clinic oferă 20.000 de lei pentru noul spital din Fălticeni.

Inițiativa antreprenorului Alexandru Mitocaru este un început bun și un exemplu pentru ceilalți antreprenori din Fălticeni care pot pune și ei umărul la achiziția aparaturii spital, într-o perioadă critică pentru sistemul medical sucevean.

Donația este, în același timp, un semnal trimis din mediul privat, care ia atitudine, față de cea mai importantă problemă care ne privește pe toți: sănătatea și calitatea actului medicul.

Alma Clinic

Alma Clinic este o afacere controlată în totalitate de farmacistul Alexandru Mitocaru. El spune că sprijină inițiativele de strângere de fonduri și că noul spital este o prioritate.

„Posibilitățile de a face bine semenilor noștri sunt nelimitate, iar cele legate de sănătate sunt cele mai importante. Noul spital din Fălticeni este o prioritate! Este un scop care, odată ce va fi finalizat, va alunga îngrijorarea fălticenenilor și a oamenilor din zonă.”, ne-a declarat antreprenorul Alexandru Mitocaru. „Doresc să fim uniți pentru sănătatea oamenilor din acest județ. Sprijin inițiativele de strângere de fonduri, pentru a susține binele populației, dat fiind faptul că parcurgem o perioadă de grea încercare. Alma Clinic donează 20.000 de lei pentru noul spital din Fălticeni. Aveți grijă de voi și de cei dragi!”.

Alexandru Mitocaru

Antreprenorul Alexandru Mitocaru este fălticenean și, chiar dacă patronează cea mai tânără rețea de clinici medicale din județul Suceava, își dorește, ca orice localnic, deschiderea noului spital.

Unitatea medicală, cu 250 de paturi și șapte corpuri de clădire are nevoie de 24 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală.

Promiși de Ministerul Sănătății încă de anul trecut, banii nu au mai ajuns la destinație. Ultima vizită la noul spital a fost făcută chiar de actualul ministru, Nelu Tătaru, care a fost prezent miercurea trecută în calitate de secretar de stat.

Spitalul Municipal Fălticeni mai are nevoie doar de aparatura medicală. Licitația pentru dotări este finalizată din toamna anului trecut.

Construcția unității medicale a început în anul 1991.

ȘTIRI