Simulare BAC 2022. Simina Buculei are singura medie de 10 din județul Suceava. Eleva studiază la Colegiul „Nicu Gane”Educație

Simulare BAC 2022. Simina Buculei are singura medie de 10 din județul Suceava. Eleva studiază la Colegiul „Nicu Gane”

       Accesări: 7816

Emoțiile trec, notele rămân. Elevii care au susținut simularea examenului de Bacalaureat, au aflat cu o zi înaintea vacanței de Paști mediile primite la acest test important. Joi au fost anunțate rezultatele obținute în urma probelor susținute la începutul acestei luni.

Aproximativ 800 de elevi din Fălticeni au fost prezenți la simulare.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele de la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Cel mai bun rezultat din oraș aparține elevei Simina Buculei, de la Colegiul Național „Nicu Gane”. Ea are trei medii de 10 la toate cele trei probe susținute.

Simina, elevă la profilul filologie, clasa XII F, are, de altfel, singura medie de 10 la simularea Bacalaureatului din județul Suceava.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La nivel național sunt 200 de elevi cu media 10 la simularea examenului de maturitate.

Elevă cu media 10 pe linie

Directorul Codrin Bența și directorul adjunct Luminița Corbu au felicitat-o pe eleva cu 10 pe linie la simulare, subliniind faptul că Simina Buculei este unul dintre elevii de vârf ai generației care se pregătește să încheie ciclul liceal.

Rezultatul obținut la simulare oglindește rezultatele impecabile la învățătură ale elevei din Fălticeni.

Simina are media 10 pe linie în toți anii de liceu.

Ultimele săptămâni au fost încărcate pentru ea, deoarece s-a pregătit atât pentru simulare, cât și pentru olimpiada de istorie (etapa județeană).

Am avut ceva emoții, pentru că perioada simulărilor a fost în același timp cu olimpiada de istorie și m-am pregătit pentru amândouă. Este un rezultat care mă bucură foarte mult!”, a declarat Simina Buculei pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „În spatele acestei medii de 10 se află foarte multă muncă. Am avut emoții, este firesc, la fiecare probă, dar cele mai mari emoții le-am avut la logică, pentru că a fost proba la alegere și mi-am asumat nota pe care o voi obține la proba respectivă. La limba română m-am pregătit din timp, la istorie m-am pregătit de la începutul anului școlar, iar la logică m-am pregătit cu câteva luni înainte de simulare. Pentru Bacalaureat mă voi pregăti la fel ca și până acum, exersând modele de subiecte, pentru că cel mai bine este să îmbini teoria cu practica”.

Eleva colegiului fălticenean a susținut probele simulării Bacalaureatului la limba și literatura română, istorie și logică.

Simina este autodidactă și alocă timpul necesar, câteva ore pe zi, studiului materiilor de liceu.

Apreciază în mod deosebit ajutorul și sprijinul cadrelor didactice pe care i-a denumit „profesori excepționali”, profesori care au ajutat-o în așa fel încât să nu aibă nevoie de meditații, ci să primească informații suficiente la cursuri.

Rezultate deosebite are și la participările de la olimpiadele școlare. Doar ca un simplu exemplu, anul aceasta ea a bifat singura notă de 10 acordată la nivelul tuturor olimpiadelor desfășurate în județul Suceava.

Simina Buculei va reprezenta Colegiul Național „Nicu Gane” și județul Suceava la Olimpiada Națională de Istorie, la secțiunea rezervată elevilor claselor a XII-a.

În același timp, ea are toate șansele să devină șefa promoției 2022, dar și absolventa de liceu cu cele mai bune rezultate la învățătură din Fălticeni.

În lumina rezultatului de la simulare, Simina speră să obțină nota maximă și la examenul de Bacalaureat care se va desfășura în luna iunie.

„Noi suntem bucuroși de reușita Siminei și de aprecierile ei la adresa profesorilor Colegiului Național „Nicu Gane”. Prețuim aceste gânduri și pot spune că încă de la gimnaziu, în perioada când i-am fost profesor, că au fost rezultate bune la istorie și la română, obiecte pentru care Simina are o aplecare deosebită. Rezultatul de la Simulare ne onorează pe noi ca profesori, onorează colegiul, părinții și, mai ales, eleva care s-a pregătit cu seriozitate.”, ne-a declarat directorul Codrin Bența. „Trei note 10 la simulare sunt un pași importanți pentru ceea ce urmează, Bacalaureatul, și avem convingerea că Simina poate încheia studiile liceale și examenul cu brio.”

Bacalaureatul va începe pe 6 iunie cu proba de limba română oral.

Elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai, iar perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai.

În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 28 – 30 iunie.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie.

ȘTIRI