Sfințire la Mănăstirea Sfântul Mina din Roșirori. Duminică are loc târnosirea paraclisului din incinta stărețieiReligie

Sfințire la Mănăstirea Sfântul Mina din Roșirori. Duminică are loc târnosirea paraclisului din incinta stăreției

       Accesări: 4255

Eveniment religios în ultima duminică din august. La Mănăstirea Sfântul Mina, din satul Roșiori, va avea loc sfințirea celui de-al doilea paraclis din cadrul complexului monahal. Slujba de târnosire va fi oficiată de un sobor de arhierei ai Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România.

Paraclisul stăreției poartă hramurile Sfântul Mucenic Vlasie și Sfântul Apostol Varnava.

Evenimentul are loc după încheierea picturii murale realizate de un grup de meșteri din Ucraina.

Sfințirea se desfășoară la doi ani după incendiul devastator în care paraclisul mic a fost mistuit de flăcări. Atunci au ars încăperi și diverse bunuri din corpul de chilii, afectată fiind și bucătăria mănăstirii.

Creștinii de pretutindeni au donat bani pentru refacerea chiliilor și a paraclisului mic care, duminica aceasta va fi sfințit.

Codrin Benta

Monahii chinoviei Sfântul Mina spun că în timpul incendiului din iunie 2018 s-a petrecut o minune: una dintre icoanele Maicii Domnului, pictată lângă altar, a rămas neatinsă de flăcări.

La aceeași mănăstire se află și icoana făcătoare de minuni Maica Domnului Umilenia, un fragment din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos, un alt fragment din brâul Maicii Domnului, papucelul Sfântului Spiridon, dar și moaștele a peste 40 de sfinți.

Slujba de sfințire are un tipic aparte și începe de sâmbătă după-amiaza. Duminică dimineața are loc târnosirea propriu-zisă, urmată de Sfânta Liturghie.

După sfințire, credincioșii vor putea trece prin altar.

Mănăstirea Sfântul Mina din satul Roșiori, comuna Forăști, se află sub păstorirea Arhimandritului Varvana. Chinovia este amplasată pe Dealul Mănăstirii, construcția fiind ridicată de la zero, după ani de trudă, de starețul Varnava împreună cu o mână de călugări.

Aici viețuiesc în prezent șapte monahi.

Pictura din biserica mănăstirii

ȘTIRI