Accesări: 4640

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, care a avut loc duminică, 31 ianuarie 2021, au fost dispuse măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic care vizează și trei comune din zona Fălticeni.

Având în vedere incidențele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile, s-a dispus încetarea aplicării măsurilor restrictive pentru comuna Vadu Moldovei, care a înregistrat o rată de infectare de 0,22. Comuna revine astfel în scenariul verde.

Nu la fel stau lucrurile în comuna Bunești, care din data de 2 februarie va intra în scenariul epidemiologic galben. Rata de infectare în Bunești a urcat la 1,82 la mia de locuitori.

Autoritățile sunt îngrijorate și de evoluția cazurilor de infectare din comuna Forăști.

Aici, rata de infectare a crescut la 3,34, la raportarea de astăzi a Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Mahanu Design

În această situație, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să instituie măsuri specifice scenariului epidemiologic roșu, începând tot din data de 2 februarie.

Restricțiile vor rămâne în vigoare până pe data de 15 februarie, la miezul nopții, atât în Forăști cât și în Bunești.  

În multe dintre unitățile administrative din zona Fălticeni, inclusiv în municipiul Fălticeni (cu o rată de infectare de 2,37) incidența cazurilor pozitive a staționat și astăzi.

Singura comună care nu înregistrează cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus este Boroaia.

ȘTIRI