Școala „Ion Irimescu” din Fălticeni este în reabilitare capitală. Lucrările sunt realizate în proporție de 70%Local

Școala „Ion Irimescu” din Fălticeni este în reabilitare capitală. Lucrările sunt realizate în proporție de 70%

       Accesări: 1549

Educația este un capitol important pentru administrația locală. Infrastructura școlară din municipiul Fălticeni a fost modernizată treptat, după opt ani de investiții continue, condițiile oferite pentru desfășurarea cursurilor fiind dintre cele mai bune. Programe de investiții s-au derulat în toate grădinițele, școlile și colegiile, anul acesta fiind încheiate trei proiecte majore la Colegiul Național „Nicu Gane”, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Un alt proiect de anvergură se desfășoară de anul acesta într-o altă unitate de învățământ.

După ce s-au încheiat lucrările la noua cantină pentru elevi, la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” s-a deschis un nou șantier. Aici se lucrează la reabilitarea capitală a corpului de clădire.

Investițiile se ridică la 2,7 milioane de lei.

„Un alt proiect important pentru comunitate, pentru profesori și elevi, se desfășoară la Fălticeni. Reabilităm acum și Școala Gimnazială „Ion Irimescu”. Continuăm investițiile în educație, așa cum facem de opt ani încoace.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Sunt mulțumit de stadiul lucrărilor și de cadența de lucru. Vrem ca școala să fie finalizată înainte de termenul propus. Elevii și profesorii vor avea condiții deosebite, astfel încât cursurile să se desfășoare fără probleme. Pas cu pas am modernizat infrastructura școlară din Fălticeni și ne putem mândri cu o rețea școlară modernă, demnă de un oraș european.”

Primăria Fălticeni a realizat în anul 2017 documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, un act tehnic necesar pentru demararea lucrărilor, iar proiectul tehnic era actualizat și finalizat în anul 2019.

În toamna anului trecut, în luna octombrie a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării prin programul FDI.

Contribuția Primăriei Fălticeni este de 2% din valoarea investițiilor.

Procedurile pentru atribuirea contractului de lucrări au început tot în 2019, fiind adjudecată prin licitație publică de un operator economic din comuna Dolhești.

Lucrările au început în ianuarie 2020 și au ajuns în prezent la un grad de execuție de 70%.

Proiectul prevede lucrări de consolidare ale pereților și fundației, amenajarea de trotuare perimetrale, și tencuieli pereți.

Pardoselile vor fi înlocuite cu unele noi, la fel și instalațiile termice și electrice. Investițiile vor permite de anul acesta condiții de studiu foarte bune la unitatea de învățământ cu cel mai mare efectiv școlar din municipiul Fălticeni.

ȘTIRI