Accesări: 1808

Investițiile în învățământ rămân prioritare. Autoritățile locale au alocat și anul acesta sume importante pentru zona educației, iar noutățile pregătite nu sunt deloc puține. Printre acestea se numără și viitoarea cantină destinată Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”.

Unitatea de învățământ este deja pe lista finanțărilor pentru construirea acestui nou obiectiv ce va completa infrastructura educațională locală.

Primăria Municipiului Fălticeni are fondurile necesare începerii proiectului, banii fiind incluși încă de la începutul creionării bugetului pe anul 2022.

Destinată elevilor care au cursuri prelungite

Lucrările vor începe anul acesta, iar valoarea investiției se ridică la 1,64 milioane de lei.

Codrin Benta

Banii au fost eșalonați în două tranșe consecutive. Anul trecut au fost achitate costurile proiectării, în valoare de peste 62.000 de lei, iar anul acesta sunt alocați aproximativ 1,58 milioane de lei pentru restul obiectivelor stabilite în proiect.

Cantina școlară este destinată elevilor de la clasele Step by step și celor aflați în programul After School care rămân la cursuri până după-amiaza.

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” luau până acum masa în afara școlii. O necesitate pentru acești copii este construirea unei cantine cu sală mese, în care școlarii să beneficieze de o masă caldă într-un spațiu care să respecte toate normele în vigoare.”, a explicat primarul Cătălin Coman în expunerea proiectului de hotărâre. „Pentru satisfacerea necesității acestui proiect există mai multe obiective specifice.”

Construită după un proiect pilot

Edilul municipiului Fălticeni mai spune că obiectivul general al proiectului este sprijinirea elevilor în perspectiva unei bune activități școlare.

Cantina școlară va fi realizată după proiectul pilot al cantinei Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”, proiect pe care Cătălin Coman l-a definit ca „proiect unic și de succes în județul Suceava”.

Clădirea, ce va fi ocupa o parte din terenul de sport al școlii, avea 300 de metri pătrați.

Proiectul prevede o sală de mese generoasă, dotată cu instalații termice și sistem audio-video.

Dotările ce revin bucătăriei, aparatura electrocasnică, mobilier, veselă, dar și mobilierul din sala de mese, vor fi achiziționate tot din bugetul local.

Va fi dată în folosință anul viitor

Termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere al lucrărilor.

Cantina Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” va fi funcțională începând din anul 2023, cel mai probabil odată cu începerea anului școlar.

Autoritățile locale consideră că noul obiectiv va contribui la „creșterea atractivității orașului (pe palierul educațional, reducerea riscurilor de accidente pentru elevi, abordarea integrată sub aspect social, economic și educațional, respectiv protejarea mediului înconjurător”.

ȘTIRI