Inspectorii antifraudă vor verifica școlile de șoferi din Fălticeni. Care este motivul controalelor ANAF?Local

Inspectorii antifraudă vor verifica școlile de șoferi din Fălticeni. Care este motivul controalelor ANAF?

       Accesări: 2960

Sunt anunțate noi controale tematice ale ANAF. Inspectorii antifraudă vor verifica în această perioadă școlile de șoferi din Fălticeni. Aceștia vor să afle modul în care reprezentanții legali ai firmelor au fiscalizat taxele de școlarizare încasate în perioada 2019-2021.

La nivel național au fost deja verificate peste 200 de operatori economici cu activitate în acest domeniu.

Până acum, inspectprii ANAF au constatat, în 24 de cazuri, că bugetul de stat a fost prejudiciat 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA, a impozitului pe venitul microîntreprinderilor și a impozitului pe dividende, situații în care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului.

În același timp au fost constatate abateri, sancționate cu amenzi și confiscări în valoare de 231.792 lei. În urma acelorași controale au fost emise decizii de impunere pentru recuperarea sumei de 11,94 milioane lei, reprezentând obligații fiscale datorate suplimentar identificate în timpul controalelor antifraudă.

Reprezentanții ANAF spun că școlile de șoferi sunt selectate pentru verificare în baza analizei de risc fiscal și se iau în considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numărul cursanților înscriși sau sesizările primite.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În urma controalelor care au fost făcute în țară, inspectorii antifraudă au constatat înregistrarea în contabilitate a unor sume mici, precum contravaloarea cursurilor teoretice, și evitarea înregistrării unor sume mai mari, precum contravaloarea cursurilor practice sau a combustibilului.

Verificările efectuate de ANAF au mai scos la iveală și faptul că unele firme dețineau prea puține autovehicule pentru a putea asigura școlarizarea corespunzătoare tuturor cursanților înscriși și evitau înregistrarea sumelor încasate când utilizau alte autovehicule.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din prestarea de servicii de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

La nivelul municipiului Fălticeni funcționează șase școli de șoferi.

Controalele au fost demarate la nivel național de la începutul acestei luni.

ȘTIRI