Schimbare majoră la Poliția Locală Fălticeni. Postul de director este desființat! Cine îi va coordona pe polițiștiExclusiv

Schimbare majoră la Poliția Locală Fălticeni. Postul de director este desființat! Cine îi va coordona pe polițiști

       Accesări: 3082

Autoritățile strâng cureaua și fac schimbări în structurile proprii. Una dintre acestea se leagă de Poliția Locală Fălticeni, care nu va mai avea șef începând de anul viitor. Decizia vine pe fondul austerității din ultimul trimestrul al acestui an și în linia măsurilor adoptate de Guvern, care vrea să reducă cheltuielile bugetare.

Cel puțin așa declară primarul Cătălin Coman, care anunță mai multe modificări efectuate la nivelul administrației locale.

Valul de restructurări are la bază Ordonanța de urgență nr.90, din 27 octombrie 2023, pentru reducerea cheltuielilor bugetare pe anul 2023, în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar, dată la care autoritățile fălticenene au reorganizat organigrama Primăriei.

Una dintre modificările surprinzătoare este desființarea postului de director al Poliției Locale Fălticeni. Măsura este valabilă de la 1 februarie 2024.

Ca efect al acestei decizii, începând de anul viitor, Poliția Locală va trece în subordinea directă a primarului municipiului Fălticeni.

Pe fondul modificării aceleiași organigrame, Paul Buhlea, actualul director al polițiștilor locali, va activa ca simplu polițist local.

Cătălin Coman susține că decizia sa are ca scop pentru eficientizarea și îmbunătățirea activităților specifice Poliției Locale.

Edilul nu ascunde faptul că dorește optimizarea „vizibilității activităților” desfășurate zilnic de polițiștii locali.

Printre schimbările operate la nivelul administrație locale mai sunt reorganizarea corpului de pază, reorganizarea serviciului juridic și cel al Direcției Piețelor.

Celelalte modificări importante din organigramă (structura administrației locale) sunt transformarea Direcției Tehnice în Serviciu Tehnic și trecerea cantinei de ajutor social în subordinea Direcției Economice.

În valul reorganizării administrative pregătite din această toamnă, mai multe posturi vacante din primărie au fost desființate.

Primarul Cătălin Coman precizează că „modificarea organigramei va aduce economii semnificative la bugetul local, fondurile urmând să fie direcționate către investiții locale”.

ȘTIRI