Sărbătoare de Ziua Poliției Române. Avansări în grad la Poliția Municipiului Fălticeni și la Secțiile de Poliție RuralăLocal

Sărbătoare de Ziua Poliției Române. Avansări în grad la Poliția Municipiului Fălticeni și la Secțiile de Poliție Rurală

       Accesări: 1040

Moment de sărbătoare și prilej pentru recunoașterea meritelor. 25 martie este Ziua Poliției Române, dată la care au fost organizate mai multe evenimente în țară, care au marcat într-un mod aparte cei 202 ani de existență ai instituției. În marile orașe au fost expuse autospecialele și tehnica din dotarea polițiștilor, astfel încât publicul să cunoască mai bine munca oamenilor legii.

Tot în această zi se obișnuiește ca ofițerii și subofițerii să fie avansați la termen și înainte de termen.

De Ziua Poliției Române au fost avansați în grad 17 polițiști de la Poliția Municipală Fălticeni și de la Posturile de Poliție Rurală.

Înainte termen, la gradul de agent șef adjunct, au fost avansați subofițerii Dănuț Artenie (șeful de post al Poliției Dolhești) și Emil Niga (șeful de post al Poliției Vadu Moldovei).

Astfel de avansări revin celor care s-au evidențiat în mod deosebit, polițiști care acționează în litera și spiritul legii.

Cu nimic mai prejos sunt și colegii avansați la termen, 15 dintre aceștia primind gradul profesional următor cu ocazia Zilei Poliției Române.

Din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au fost avansați la termen ofițerul Daniela Ungureanu (Biroul Investigații Criminale) la gradul de inspector principal și subofițerii Mihai Dulgheriu (Biroul Investigații Criminale) și Elena Constantin (Evidență Operativă) la gradul de agent șef.

Avansați la termen au fost alți șase subofițeri ai unității fălticenene.

Din cadrul Biroului de Ordine Publică au trecut la următorul grad profesional Elena Mihai și Claudiu Epure la gradul de agent șef adjunct, în timp ce Petru Burlacu, Cristian Luncănița, Gabriel Ursu au primit gradul de agent șef principal, iar Ionuț Huțanu a fost avansat ca agent principal.

De Ziua Poliției Române au mai fost avansați, la termen, subofițerii Cosmin Mureș (Criminalistică), Gabriel Bîgu și Ana Maria Grădinaru (Compartimentul Rutier), toți trei devenind agenți principali.

Tot la termen, la același grad de agent principal, au mai fost avansați Iulian Lucanu (Postul de Poliție Bogdănești), George Damian (Postul de Poliție Forăști) și Giani Anton (Postul de Poliție Baia).

ȘTIRI