Șantierul de pe tronsonul Ciorsaci-Fălticeni s-a „evaporat”. Drumul are noi denivelări. Unde este asfaltul?Local

Șantierul de pe tronsonul Ciorsaci-Fălticeni s-a „evaporat”. Drumul are noi denivelări. Unde este asfaltul?

       Accesări: 3595

Probleme vechi au devenit probleme noi pentru sute de șoferi. Un tronson de drum care trebuia reabilitat ca la carte, într-o zonă cu alunecări de teren, arată ca o lucrare neterminată. Vorbim de segmentul rutier dintre Fălticeni și Ciorsaci.

Aici nu mai este țipenie de muncitor.

Două porțiuni de șosea au fost excavate și umplute cu piatră concasată, însă zonele reabilitate nu au mai fost asfaltate.

Astăzi nu era nimeni la lucru. De fapt, șantierul s-a „evaporat”.

Șoferii sunt nemulțumiți deoarece, pe lucrările proaspăt făcute, au apărut deja denivelări, mai ales că în ultimele zile au fost ploi, iar traficul este tot mai intens.

Mahanu Design

Aceștia sunt precauți și traversează locul cu viteză foarte redusă, iar dacă nu sunt mașini din sens opus, trec direct pe contrasens, unde este asfalt. În felul acesta, șoferii încearcă să-și protejeze mașinile.

Cireașa de pe tort rămâne denivelarea cea mai pronunțată de pe acest tronson, de care muncitorii nu s-au atins.

Asta înseamnă că mașinile vor continua să treacă prin acel „hop” de fiecare dată, în drumul lor, spre comuna Preutești.

Administratorul acestui sector este Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, entitate aflată în subordinea CJ Suceava.

Lăsate de izbeliște ani la rând, problemele de pe porțiunea de drum amintită, dintre Fălticeni și Ciorsaci, vor continua să treneze.

Delăsarea autorităților se vede nu doar la acest capitol, ci și la cel al siguranței. Glisierele de protecție sunt aproape la același nivel cu pământul, iar pentru înălțarea și vopsirea acestora nu s-au găsit bani.

Un indicator de circulație, legat cu sârmă de un suport al glisierei, stă atârnat într-o parte, ca pe un drum al nimănui.

Autoritățile județene, prin vocea vicepreședintelui Vasile Tofan, au promis un proiect amplu de reabilitare capitală pentru acest tronson, care ar putea demara anul viitor.

Șoferii, care au tranzitat tronsonul de drum, ne-au întrebat, iar noi îi întrebăm la rândul nostru pe cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava: unde este asfaltul? Lucrarea va rămâne așa?!

ȘTIRI