Sâmbătă va fi adus Brâul Maicii Domnului la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi. Duminică are loc sfințirea mănăstiriiReligie

Sâmbătă va fi adus Brâul Maicii Domnului la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi. Duminică are loc sfințirea mănăstirii

       Accesări: 9129

Zile de sărbătoare cu mare bucurie și binecuvântare. Mănăstirea Sihăstria Râșcăi va marca la sfârșitul acestei săptămâni două momente de mare însemnătate din viața așezământului monahal. Primul va fi săvârșit sâmbătă, 14 octombrie, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, când va fi adus Brâul Maicii Domnului.

Primirea odorului va avea loc la ora 17.

Cu această ocazie va sosi și o delegație de 11 arhierei din țară și străinătate, ce va fi întâmpinată de starețul mănăstirii, numeroși preoți și monahi.

Numeroase oficialități au fost invitate să ia parte la acest eveniment.

Brâul, făcător de minuni şi vindecător de boli, despre care se spune că l-a țesut însăși Maica Domnului, va fi depus spre închinare în biserica mănăstirii.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Duminică, 15 octombrie, va avea loc târnosirea sfântului lăcaș.

Soborul de arhierei va oficia slujba de sfințire, care va începe dimineață, după care va fi săvârșită Sfânta Liturghie.

Mănăstirea Sihăstria Râșcăi este unul dintre puținele noile lăcașuri ce este înfrumusețat la exterior cu pictură murală, întocmai ctitoriilor voievodale din vremea domnilorilor Ștefan cel Mare și Petru Rareș.

Armimandritul Mihail, starețul așezământului monahal, îi invită pe pelerini la cele două evenimente, în număr cât mai mare.

Cu ocazia sfințirii din această duminică, cei prezenți vor putea trece prin altarul mănăstirii, un obicei străvechi păstrat în țara noastră.

ȘTIRI