Directorii de grădinițe, școli și colegii din zona Fălticeni au fost evaluați. Toți au primit calificativul „Foarte bine”Educație

Directorii de grădinițe, școli și colegii din zona Fălticeni au fost evaluați. Toți au primit calificativul „Foarte bine”

       Accesări: 1962

Conducătorii instituțiilor de învățământ au fost evaluați. 250 de directori și directori adjuncți au trecut prin etapele procedurilor cerute de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, proceduri obligatorii care sunt efectuate anual. Activitatea lor managerială a fost verificată în perioada vacanței de vară și până la final de septembrie, iar acum au fost anunțate rezultatele.

La nivelul zonei Fălticeni au fost evaluați 40 de directori și directori adjuncți.

Toți au obținut calificativul „Foarte bine”.

Acesta presupune atingerea pragului situat între 85 și 100 de puncte.

Activitățile manageriale evaluate, de la nivelul grădinițelor, școlilor, liceelor și colegiilor, sunt cele desfășurate în anul școlar 2022 – 2023.

Procedura prevede parcurgerea unor etape precum autoevaluarea, evaluarea prin consultarea personalului didactic și nedidactic al școlii, organizației sindicală și autorităților locale.

Analizarea activității manageriale se face doar dacă directorul sau directorul adjunct ocupă această funcție de cel puțin 90 de zile calendaristice.

Pe baza evaluărilor au fost întocmite rapoarte de etapă pentru activitatea managerială, ce includ toate aspectele constatate în timpul anului școlar.

Consiliul de administrație al ISJ Suceava este cel care aprobă punctajul final și calificativul acordat fiecărui director în parte.

ȘTIRI