Polițiștii SPR Vadu Moldovei au depistat două transporturi ilicite de lemn și cherestea. Amenzi în valoare de 14.000 leiRural

Polițiștii SPR Vadu Moldovei au depistat două transporturi ilicite de lemn și cherestea. Amenzi în valoare de 14.000 lei

       Accesări: 277

La data de 27.01.2023, ora 11:10, patrula Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat într-o parcare de pe raza comunei Vadu Moldovei, o autoutilitară ce era încărcată cu material lemnos.

S-a procedat la verificarea în bazele de date dacă există un cod aviz pentru autoutilitara depistată, rezultatul fiind negativ.

După aproximativ cinci minute, autoutilitara s-a pus în mișcare, fiind oprită de patrula de poliție pe raza localității Roșiori.

La volanul acesteia a fost legitimat un bărbat de 38 ani, sat Bogata, comuna Baia, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.

Legat de materialul lemnos transportat, șoferul a prezentat fotografia unui aviz emis la data de 27.01.2023, ora 11.20, aviz ce a fost emis de către o societate cu sediul în comuna Cornu Luncii

Alma Clinic

Având în vedere aspectele constatate și faptul că avizul prezentat nu atribuie legalitate transportului de material lemnos depistat, s-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care în urma inventarierii, a stabilit faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 3,36 m3 lemn fag, fără proveniență legală.

Polițiștii au dispus sancționarea cu amendă a șoferului în sumă de 4.000 lei, iar complementar, au dispus confiscarea cantități de 3,36 m3 lemn fag, în valoare de circa 590 lei.

Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.

Tot la data de 27.01.2023, ora 08:55, patrula Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza comunei Vadu Moldovei, o autoutilitară ce transporta material lemnos, la volanul acesteia fiind legitimat un bărbat de 20 ani, din comuna Mălini, sat Pâraie, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.

Legat de materialul lemnos transportat, acesta a prezentat în format electronic, un aviz pentru cantitatea de 4,09 mc cherestea tivită brad.

S-a procedat la verificarea avizului în platforma SUMAL 2.0, de unde a rezultat că acesta este valabil, dar din fotografiile încărcate nu se distinge corespunzător încărcătura de material lemnos, existând suspiciunea că o parte din materialul lemnos transportat nu este trecut în aviz.

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care în urma inventarierii, a stabilit faptul că 1,273 mc cherestea tivită brad este în plus față de cantitatea avizată.

Oamenii legii au aplicat trei amenzi de 2.000, 3.000 și 5.000 lei.

Aceștia au mai dispus dispus confiscarea cantități de 1,27 m3 cherestea tivită brad, în valoare de 1.107 lei.

ȘTIRI