Rezultate finale la Evaluarea Națională. Daria Purdilă rămâne singura dintre absolvenții fălticeneni cu media 10. Elevii au obținut note mai mari după contestațiiEducație

Rezultate finale la Evaluarea Națională. Daria Purdilă rămâne singura dintre absolvenții fălticeneni cu media 10. Elevii au obținut note mai mari după contestații

       Accesări: 975

Etapă încheiată pentru absolvenții de gimnaziu. Joi au fost publicate rezultatele finale ale Evaluării Naționale, după depunerea contestațiilor. Elevii nemulțumiți de notele obținute au putut solicita revizuirea lucrării în speranța unei note mai mari.

La nivelul unităților de învățământ din Fălticeni au fost înregistrate 24 contestații, cele mai multe din ultimii cinci ani, 80% dintre acestea fiind soluționate favorabil.

Cele multe dintre contestații au fost centralizate la limba română.

Daria Purdilă, eleva Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”, rămâne singurul absolvent din Fălticeni cu media 10 la Evaluarea Națională, în județ fiind alți opt elevi care au reușit media maximă.

Rata de participare la nivel local a fost de 98,5%, doar doi elevi, dintre cei aproximativ 250 înscriși, nu s-au prezentat la cele probele examenului.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Absolvenții de gimnaziu susțin probele scrise la limba română și matematică, în cadrul Evaluării Naționale, pentru admiterea la liceu.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor gimnaziale, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

ȘTIRI