Rezultate excepționale pentru înotul fălticenean. Smaranda Pădurariu și Matei Stan au devenit campioni naționaliSport

Rezultate excepționale pentru înotul fălticenean. Smaranda Pădurariu și Matei Stan au devenit campioni naționali

       Accesări: 1187

Sportul fălticenean are doi noi campioni naționali. Smaranda Pădurariu și Matei Stan continuă seria rezultatelor excelente obținute de ACS „Nada Florilor” Fălticeni, club de natație cu zeci de medalii în palmares. La sfârșitul săptămânii trecute ei au participat la competiția organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, reușind să urce de două ori pe podium.

Este vorba de Campionatul Național de Înot, rezervat copiilor cu vârste de 10 și 11 ani.

La startul întrecerii au luat parte numeroși sportivi din țară, lotul clubului fălticenean fiind format din trei sportivi.

Smaranda Padurariu și Matei Stan au devenit campioni naționali în proba de 50 m Spate și, respectiv, 50 m Liber, la categoria înotătorilor în vârstă de 10 ani. Pentru Smaranda și Matei aceasta a fost prima lor participare într-o competiție de nivel înalt.

Ei s-au remarcat într-o altă probă, Smaranda reușind medalia de bronz la 50 m Liber, în timp ce Matei și-a adjudecat medalia de argint la 50 m Spate.

Antrenorii Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș au menționat și participarea sportivului Cristian Samachisa, cu un rezultat foarte bun, amintind că sportivii și-au îmbunătățit timpii în cadrul probelor Campionatului Național de Înot.

Competiția s-a desfășurat la Brașov, în perioada 10 – 12 iunie, fiind organizată de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, iar la start s-au prezentat sportivi legitimați FRNPM, care au îndeplinit baremul de participare la etapele regionale de calificare.

ȘTIRI