Rezultate Bacalaureat 2023. Nicio medie de 10 în  Fălticeni. Care sunt cele mai bune rezultate înainte de contestațiiEducație

Rezultate Bacalaureat 2023. Nicio medie de 10 în Fălticeni. Care sunt cele mai bune rezultate înainte de contestații

       Accesări: 3765

Emoții mari pentru absolvenții de liceu. Astăzi, 3 iulie, au fost publicate rezultatele inițiale la Bacalaureat, Mediile obținute la examenul de maturitate au fost afișate la avizierele colegiilor, dar și pe portalul special creat de Ministerul Educației.

Candidații nemulțumiți de notele obținut pot depune contestațiile la centrele de examen sau le pot transmite prin mijloace electronice, de la ora 12, până la ora 18.

Probele scrise de la Bacalaureat s-au desfășurat în perioada 26 – 29 iunie.

Rezultatele sunt în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Peste 600 de absolvenți înscriși la Bacalaureat

La sesiunea de vară, iunie-iulie 2023, s-au înscris 685 de absolvenți la cele trei colegii din municipiul Fălticeni. Niciun candidat nu a fost eliminat de la examen.

La nivel local au fost două centre de examinare. La fel ca și la anii din urmă, elevii liceului din Dolhasca au susținut examenul la Colegiul Național „Nicu Gane”.

Peste 30 de absolvenți din seriile anterioare s-au prezentat la Bacalaureat.

Nicio medie de 10

Sesiunea de vară s-a încheiat cu câteva rezultate foarte bune.

Anul acesta nu este nicio medie de 10 la nivelul celor trei colegii din municipiul Fălticeni. Situația este similară și la nivel județean. Cea mai mare medie din municipiul Fălticeni este 9,88, în timp ce cea mai mare medie pe județ este 9,96.

Absolventul Colegiului Național „Nicu Gane” are a patra medie pe județ.

Rezultate bune și foarte bune sunt și la celelalte două colegii din municipiul Fălticeni.

Cele mai mari două medii de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, cele mai mari două medii sunt 9,50 și 9,11, în timp ce la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” cele mai mari medii sunt 9,13 și 9,01.

Chiar dacă nu sunt medii de 10, există mai mulți absolvenți ai colegiilor din Fălticeni care au obținuta nota 10 la una sau mai multe discipline. La nivel local sunt peste 30 de note de 10.

25 dintre acestea sunt la Colegiul Național „Nicu Gane”, 8 note de 10 sunt la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și 3 note de 10 sunt la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Cele mai multe note de 10 au fost obținute la istorie.

Condițiile pentru promovarea Bacalaureatului

Pentru promovare examenului de Bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească trei condiții: să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;, să obțină media generală 6,00 (cel puțin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

Candidații care obțin media generală 5,99, media generală se rotunjește la 6,00.

Cei care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condițiile, precum și candidații care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declarați „respinși”.

Articol în curs de actualizare

Cele mai bune 10 medii la Bacalaureat. Sesiunea de vară. Rezultate pe municipiul Fălticeni (înainte de contestații)

NumărMedieColegiu
19,88Colegiul Național „Nicu Gane”
29,73Colegiul Național „Nicu Gane”
39,66Colegiul Național „Nicu Gane”
49,65Colegiul Național „Nicu Gane”
59,63Colegiul Național „Nicu Gane”
69,60Colegiul Național „Nicu Gane”
9,60Colegiul Național „Nicu Gane”
9,60Colegiul Național „Nicu Gane”
79,58Colegiul Național „Nicu Gane”
89,53Colegiul Național „Nicu Gane”
99,51Colegiul Național „Nicu Gane”
109,50Colegiul „Vasile Lovinescu”
9,50Colegiul Național „Nicu Gane”
9,50Colegiul Național „Nicu Gane”

ȘTIRI