Colegiul „Vasile Lovinescu” oferă 20 calculatoare celor mai buni elevi admiși la liceu. Care sunt criteriile de repartizareEducație

Colegiul „Vasile Lovinescu” oferă 20 calculatoare celor mai buni elevi admiși la liceu. Care sunt criteriile de repartizare

       Accesări: 1465

Un bonus de bun venit și binevenit pentru startul în viața de licean. Colegiul „Vasile Lovinescu” are peste 400 de locuri disponibile pentru elevii admiși în clasa a IX-a și tot atâtea motive să ofere experiențe educaționale cât mai plăcute. Conducerea unității de învățământ din Fălticeni și-a creionat obiectivele pentru următorul an școlar, noua generație de elevi fiind așteptată cu brațele deschise.

Pentru unii dintre aceștia, pasul spre liceu va coincide cu un computer de ultimă generație care va fi oferit drept cadou.

Dispozitivele au fost obținute în urna activităților desfășurate în proiectul „La un click distanță de educație”, proiect înscris în programul „Dăm Click pe România”.

Într-o lume tot mai digitalizată, Colegiul „Vasile Lovinescu” și-a propus ca tinerii de liceu să aibă posibilitatea de a-și forma și dezvolta competențe în acest domeniu.

Beneficiarii vor fi 20 de elevi ai liceului, admiși în clasa a IX-a.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Care sunt criteriile?

Computerele vor fi repartizate ținând cont de următoarele criterii:

1) primii 20 elevi, în ordine descrescătoare a mediilor, cu media minim 8.00 la examenul de admitere;
2) primii 20 elevi, în ordine descrescătoare a mediilor, cu media minim 9.00 la clasele V-VIII
3) primii 20 elevi în ordine descrescătoare a mediilor, care provin din familii defavorizate (familii monoparentale, orfani, familii cu venituri mici).

Obiectivele proiectului sunt motivarea elevilor să continue școala, să performeze, să se implice în activități extrașcolare diverse și să își dezvolte potențialul în diverse domenii.

Acesta vine în completarea oportunităților pe care unitatea școlară le oferă tuturor celor care aleg să urmeze ciclul liceal sau învățământul profesional.

„Consider că un mediu școlar în care predomină înțelegerea, starea de bine și empatia nu poate fi decât prielnic elevilor care prețuiesc educația și își doresc un viitor frumos.”, afirmă directorul Cristi Acatrinei. „De asemenea, o strânsă relație a școlii cu familia și cu întreaga comunitate reprezintă un alt mod prin care ne dorim și reușim să-i motivăm pe elevi să finalizeze ciclul liceal. Ne dorim ca ei să urmeze studii în mediul universitar sau să se insereze pe o piață a muncii durabilă.”

Colegiul „Vasile Lovinescu” formează elevi olimpici de top

Unitatea de învățământ din Fălticeni va împlini anul viitor 100 de ani de existență, un secol plin de transformări și evoluții pozitive.

Colegiul „Vasile Lovinescu” ține pasul cu schimbările și provocările din vremurile noastre, fiind Școală Europeană și un important furnizor de experiențe educaționale inedite, prin intermediul unor proiecte de formare cu școli și instituții din străinătate.

Printre oportunitățile oferite elevilor, inclusiv celor care pășesc în clasa a IX-a, sunt stagiile de practică în țară sau în țări ale Uniunii Europene, un indicator al calității și al eficienței parteneriatelor cu agenții economici și instituțiile naționale și internaționale.

La acestea se rezultatele deosebite obținute de tineri ambițioși, elevi olimpici, și profesori dedicați pe diferite domenii și specializări.

Anul școlar 2022 – 2023 este doar un exemplu al excelenței, Colegiul „Vasile Lovinescu” reușind să aibă reprezentanți la vârful olimpiadelor naționale, premii la fazele naționale, la mai multe discipline.

Două premii I și un premiu III la faza națională a Olimpiadei de Tehnologii (domeniile Construcții, Mecanică și Agricultură), dar și un premiu III la Concursul Internațional de degustări lactate și brânzeturi, sunt câteva dintre rezultatele deosebite de anul trecut, care le completează pe care obținute la fazele județene ale olimpiadelor școlare sau la concursuri interjudețene.

Elevii olimpici ai colegiului sunt nu doar oglinda unor profesori dedicați, dar și rodul unei munci de echipă care se construiește zi de zi la cursuri.

Peste 400 de locuri pentru elevii din clasa a IX-a

Colegiul „Vasile Lovinescu” este locul unde elevii de liceu beneficiază anual de un program de pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat.

Programul este gratuit, iar acces au toți elevii unității școlare”.

Colegiul, prin activitățile, proiectele, programele diverse pe care le implementează an de an proiecte de promovare a tradițiilor, firmele de exercițiu, atelierele de creație, oferind elevilor posibilitatea de a-și pune în valoare creativitatea, abilitățile de comunicare, gândirea critică.

„Suntem o echipă cu o bogată experiență didactică. Oferim elevilor noștri pe lângă o formare profesională de calitate și o paletă largă de activități extrașcolare, activități care contribuie la formarea și dezvoltarea lor personală.”, explică directorul Cristi Acatrinei. „Toate aceste activități reprezintă contexte care îi motivează pe elevi să lucreze împreună, să respecte opiniile celor din jur, să-și exprime propriile opinii într-un mod clar, să se bucure de relații frumoase cu semenii lor și le creează abilități de a face față schimbării și de a-și păstra echilibrul în situații neobișnuite”.

În noul an școlar vor fi peste 400 de locuri la profilurile teoretic și cel tehnic.

Elevii admiși în clasa a IX-a pot opta pentru științe sociale, matematică informatică, economic sau turism alimentație.

Alte specializări care pot fi urmate sunt protecția mediului, silvicultură, construcții, mecanică sau industrie alimentară.

Viitorii liceeni pot opta și pentru calificări la învățământul profesional: mecanic auto, horticultor, brutar sau preparator produse din carne și pește.

DOMENII / SPECIALIZĂRI LICEUCODCALIFICĂRI ÎNV. PROFESIONALCOD
Științe sociale (52 locuri)214Mecanic auto (24 locuri)527
Matematică-Informatică (26 locuri)209Horticultor (48 locuri)591
Turism și alimentație (48 locuri)213Brutar/patiser/preparator produse făinoase (12 locuri)603
Economic (24 locuri)206Preparator produse din carne și pește (12 locuri)604
Industrie alimentară (24 locuri)208 
Protecția mediului (24 locuri)211
Silvicultură (24 locuri)212
Agricultură (24 locuri)204
Mecanică (24 locuri)210
Construcții și lucrări publice (24 locuri)205
Electronică și automatizări (24 locuri)207

Informații suplimentare

Web: https://vasilelovinescu.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/search/top?q=colegiul%20%E2%80%9Evasile%20lovinescu%E2%80%9D%20f%C4%83lticeni

Video: https://youtu.be/Nbl2EO7qyPA

ȘTIRI