Elevi ar putea reveni la școală din aprilie. Decizia va fi luată după vaccinarea persoanelor vulnerabileEducație

Elevi ar putea reveni la școală din aprilie. Decizia va fi luată după vaccinarea persoanelor vulnerabile

       Accesări: 1887

Autorităţile iau în calcul redeschiderea şcolilor, însă doar după vaccinarea persoanelor vulnerabile.

În cadrul unei emisiuni tv, medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a lăsat să se înţeleagă că şcolile s-ar putea redeschide în siguranță la începutul lunii aprilie.

Pentru ca şcolile să se redeschidă, în condiţiile în care cei mai mulţi copii sunt asimtomatici în cazul infecţiei COVID-19, este necesară vaccinarea profesorilor și a persoanelor vârstnice.  

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Recent, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion, a spus că speră ca în cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021 să fie posibilă revenirea elevilor în sălile de clasă, dacă ”lucrurile” în privința pandemiei de coronavirus se vor îndrepta.

ȘTIRI