Rețineri pe bandă rulantă ale polițiștilor fălticeneni. Trei șoferi au ajuns în Centrul de Reținere și Arestare PreventivăLocal

Rețineri pe bandă rulantă ale polițiștilor fălticeneni. Trei șoferi au ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă

       Accesări: 4832

Toleranță zero față de infracțiunile la regim rutier. Polițiștii fălticeneni au făcut trei rețineri într-o singură zi. Oamenii legii au dedicat ziua de marți, 12 iulie, conducătorilor auto depistați sub influența băuturilor alcoolice.

Trei șoferi din Vadu Moldovei, Mălini și Dolhești, cu vârste între 22 și 33 de ani, au fost trimiși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Aici vor petrece 24 ore.

Cazurile sunt recente, iar polițiștii au acționat fără preget.

Pe 8 iulie, la ora 22, în urma unei sesizări la 112, polițiștii au depistat un tânăr de 26 ani, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen, pe raza comunei Mălini.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Polițiștii au identificat șoferul, în jurul orei 23.30, pe DJ 209 A.

Acesta a refuzat să fie testat cu alcooltestul, fiind condus de agenți la spitalul din Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice. Analizele probelor de sânge, efectuate de SML, au indicat o alcoolemie de 2,10 g/l în sânge.

Un alt caz este cel de pe 10 iulie, petrecut pe raza municipiului Fălticeni.

Pe baza unor informații primite printr-o sesizare, lucrătorii Biroului Ordine Publică au acționat și-au depistat un șofer din satul Movileni, comuna Vadu Moldovei, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul conducea un autoturism Audi, fiind oprit, la ora 11.30, pe Bulevardul Revoluției.

Oamenii legii l-au testat cu alcooltestul, rezultatul indicat de aparat fiind 0,78 mg/l în aerul pur expirat. Aceștia au consultat baza de date și au constatat că bărbatul nu deține permis pentru nicio categorie auto.

La spital i-au fost recoltate probe de sânge, iar valoarea indicată în urma analizei a fost de 1,55 g/l alcool pur în sânge.

Tot pe 10 iulie a fost depistat, în jurul orei 17, în zona Catedralei din Fălticeni, un alt șofer, în vârstă de 33 de ani, tot sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul, din comuna Dolhești, a fost testat cu alcooltestul, aparatul indicând valoarea de 1,35 mg/l în aerul pur expirat.

După recoltarea probelor de sânge la spital, rezultatul trimis de SML Suceava a indicat o îmbibație de 2,91 g/l alcool pur în sânge.

Pentru cei trei șoferi polițiștii au emis ordonanță de reținere, pe data de 12 iulie, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. și urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru luarea unei măsuri preventive de către procurorul de caz.

ȘTIRI