Regal de colinde la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”. Concert pentru românii aflați în cele două AmericiLocal

Regal de colinde la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”. Concert pentru românii aflați în cele două Americi

       Accesări: 614

Decembrie nu este doar luna cadourilor, ci și a tradițiilor creștine. În preambulul sărbătorii Nașterii Domnului, la Fălticeni s-a desfășurat un concert de colinde pentru românii aflați dincolo de ocean. Muzeul de Artă „Ion Irimescu” a fost gazda evenimentului organizat în seara zilei de 20 decembrie, cu sprijinul Arhiepiscopei Sucevei și Rădăuților și cu binecuvântarea Î.P.S. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și al Î.P.S. Nicolae, Mitropolitul celor două Americi.

Concertul a putut fi vizionat în direct, exclusiv pe internet, pe contul de Facebook al muzeului și pe portalul creștin doxologia.ro, echipa care a oferit sprijinul logistic al transmisiunii video.

Regalul de colinde bizantine a fost susținut de membrii Corului Psaltic „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Desfășurat timp de o oră și un sfert, programul de colinde bizantine s-a derulat sub conducerea preotului Constantin-Dan Magdalena, profesor de liturgică la Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

Buchetul de cântări creștine a inclus colinde din Moldova, Bucovina, Maramureș, Muntenia și Transilvania, atât creații vechi, cunoscute, cât și unele mai noi.

Gazdele au distribuit transmisiunea în direct pe mai multe conturi de socializare, pentru ca glasul colindelor să răsune în casele cât mai multor români din diaspora, dar și din țară.

Concertul de colinde s-a desfășurat cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică, în sala muzeului fiind acceptați cel mult 25 de persoane, după cum prevăd restricțiile actuale.

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” a găzduit în ultimii trei ani evenimente muzicale similare, dedicate Nașterii Domnului.

ȘTIRI