Accesări: 1425

Situația epidemiologică se schimbă în două comune din zona Fălticeni. Deși la jumătatea lunii decembrie se aflau în scenariul verde, comunele Cornu Luncii și Fântâna Mare au revenit în scenariul galben. Datele publicate de Direcția de Sănătate Publică Suceava arată o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus în cele două unități administrative.

Rata de infectare este de 2,38 la mia de locuitori în Comuna Cornu Luncii și de 1,92 la mia de locuitori în Comuna Fântâna Mare.

Restricții sunt aplicate în prezent doar pentru comuna Cornu Luncii. La data aplicării acestora rata de infectare era de 1,98.

Acestea au intrat în vigoare începând cu 25 decembrie, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, până pe 7 ianuarie, ora 24:00.

În zona galbenă se mai află și Comuna Dolhești, unde se aplică restricții potrivit reglementărilor în vigoare pentru acest scenariu.

Codrin Benta

a) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

b) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;

c) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00-23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;

d) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

e) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6:00 – 23:00.

CJSU Suceava anunță că din 24 decembrie restricțiile aplicate comunei Hârtop, în perioada scenariului galben, își încetează aplicabilitatea.

La nivel județean sunt, la momentul de față, patru localități în scenariul roșu, Vatra Dornei, Panaci, Pojorâta și Bălăceana.

În zona Fălticeni sunt 18 localități în scenariul verde, ratele cele mai mici de infectare fiind înregistrate, potrivit DSP Suceava, în comunele Boroaia, Bunești, Rădășeni și Vulturești.

În municipiul Fălticeni rata de infectare este 1,44 la mia de locuitori.

ȘTIRI