Propunere legislativă pentru acordarea unei zile libere angajaţilor, elevilor, studenţilor şi militarilor care se vaccinează împotriva Covid-19.Actualitate

Propunere legislativă pentru acordarea unei zile libere angajaţilor, elevilor, studenţilor şi militarilor care se vaccinează împotriva Covid-19.

       Accesări: 696

Un grup de parlamentari ai alianţei USR PLUS a depus la Senat o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru că vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2 constituie principala metodă de combatere a efectelor pandemiei, parlamentarii au venit cu o măsură menită să încurajeze vaccinarea şi să elimine eventualele piedici din calea vaccinării, piedici ce ţin de relaţiile de muncă.

Inspiraţi de măsura adoptată în cazul donatorilor de sânge, parlamentarii propun ca persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 să poată beneficia, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor.

Aceștia vor putea primi zilele libere menționate pe baza adeverinței de vaccinare, care va reprezenta documentul justificativ ce va dovedi administrarea vaccinului împotriva COVID-19 în ziua respectivă.

De asemenea, de o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, ar putea beneficia elevii, studenţii şi militarii.  

Alma Clinic

Ar putea beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

Părintele respectiv va trebui să prezinte angajatorului atât adeverința de vaccinare a copilului, cât și o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte, potrivit căreia acesta nu a solicitat, de la locul său de muncă, o zi liberă în acest scop.

ȘTIRI