Proiect pentru construirea unei baze sportive moderne în Fălticeni. Obiectivul este inclus pe lista de sintezăLocal

Proiect pentru construirea unei baze sportive moderne în Fălticeni. Obiectivul este inclus pe lista de sinteză

       Accesări: 882

Obiectiv nou pe agenda investițiilor locale. Municipiul Fălticeni ar putea avea în următorii ani o bază sportivă la standarde moderne. Proiectul se află deja în atenția Companiei Naționale de Investiții, ai cărei reprezentanți au anunțat includerea acestuia pe lista de sinteză.

Baza sportivă va fi construită pe strada Șomuzului, în zona cartierului Țarna Mare.

Edilul Cătălin Coman afirmă că aici este singurul spațiu disponibil și care îndeplinește condițiile impuse de CNI, privitoare la accesul la utilități, la un drum public, cât și cele care țin de dimensiunile terenului pentru amenajarea bazei sportive.

Planul inițial era modernizarea Stadionului „Nada Florilor”

Primarul Municipiului Fălticeni mai spune că planul inițial era modernizarea și reabilitarea stadionului „Nada Florilor”, însă pentru acest gen de obiective nu sunt surse de finanțare.

Codrin Benta

Noua bază sportivă este inclusă în subprogramul „Complexuri sportive”.

Până acum, CNI a construit câteva zeci de astfel de obiective în toată țara.

„Noi am insistat foarte mult să reabilităm Stadionul „Nada Florilor”. Condițiile actuale pentru finanțare prevăd cu totul alte aspecte.

CNI aprobă în acest program fonduri doar pentru baze sportive noi. Modernizarea unor astfel de obiective nu este posibilă la momentul de față.”, explică primarul Coman.

„Intenția noastră, inițială, era reabilitarea și modernizarea stadionului de la Nada Florilor.

Sperăm ca proiectul să treacă fără probleme toate etapele până la aprobarea finanțării, astfel încât și fălticenenii să beneficieze de o bază sportivă modernă”.

Teren multifuncțional, vestiare, parcare și spații verzi

Baza sportivă va servi ca loc de antrenament pentru sportivii orașului, dar și ca bază sportivă pentru iubitorii de mișcare.

Investiția pentru municipiul Fălticeni este prevăzută în categoria proiectelor „Construire bază sportivă Tip 1”.

Acestea prevăd ca suprafață minimă să fie 13.200 m.p., lățime minimă de 80,50 metri și lungimea minimă de 164 metri.

Procentul maxim de ocupare a terenului va fi de 50% pentru construcții și amenajări sportive, 20% pentru alei, drumuri, parcare și 30% pentru spații verzi.

Baza sportivă va include un teren de fotbal și unui multifuncțional destinat practicării sporturilor de masă precum handbal, baschet, volei și tenis. În proiect mai este prevăzută și construirea unei clădiri pentru vestiare.

Costurile unui astfel de obiectiv se ridică la 10,4 milioane de lei.

ȘTIRI