Proiect demarat la Școala „Ion Irimescu” din Fălticeni. Lucrările sunt desfășurate la noua sală de sportLocal

Proiect demarat la Școala „Ion Irimescu” din Fălticeni. Lucrările sunt desfășurate la noua sală de sport

       Accesări: 1443

Investițiile în infrastructura educațională municipală continuă. Cel mai nou proiect al administrației locale fălticenene se desfășoară la Școala „Ion Irimescu”. Aici va fi construită, o sală de sport modernă, cea de-a patra de la nivelul unităților gimnaziale.

Proiectul este finanțat exclusiv de la bugetul local.

Primăria Municipiului Fălticeni are 3 milioane de lei alocate pentru construcție și dotări, sala de sport urmând să fie inaugurată pe parcursul anului școlar viitor.

Lucrările, realizate de firma suceveană Euro Est Grup, au început cu demolarea sălii vechi, debarasarea elementelor din beton, iar acum sunt munca este concentrată la partea de fundație.

Sala de sport de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” va avea 1.000 m.p. și va fi cea mai mare din rețeaua școlară locală.

Alma Clinic

Unitatea de învățământ are cel mai mare efectiv de elevi dintre cele patru școli, iar până acum orele de educație fizică și sport se desfășurau într-un spațiu impropriu și subdimensionat.

Proiectul prevede un spațiu generos pentru practicarea sporturilor de masă, vestiare pentru elevi și profesori, sală pentru materiale didactice și suprafață de joc din material aderent.

Obiectivul va fi dispune de sistem de încălzire comun cu școala, în spatele sălii urmând să fie amplsată noua centrală termică.

În ultimii ani, unitatea de învățământ a beneficiat de investiții importante, printre care un teren de sport cu suprafață sintetică, o cantină, finanțată de la bugetul local, și reabiliarea clădirii școlii printr-un amplu proiect finanțat cu fonduri guvernamentale.

Aceeași școală dispune de anul trecut de un corp de clădire modernizat, tot din bugetul local al municipiului Fălticeni, destinat doar claselor primare, situat lângă Parcul Prefecturii și Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

ȘTIRI