Programul de creditare IMM Invest va reporni în această săptămânăEconomic

Programul de creditare IMM Invest va reporni în această săptămână

       Accesări: 170

„Marți, 28 aprilie, ora 9:00, IMM INVEST este live și toți cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiții/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% și cu dobândă subvenționată 100% pot să se înscrie în program. Acest program nu funcționează după principul „primul venit, primul servit”, a anunțat pe pagina sa de socializare ministrul finanțelor Florin Cîțu.

El susține că programul IMM Invest este „cel mai bun produs pentru companiile mici și mijlocii din ultimii 30 de ani”. Acesta a precizat că în primele ore de la lansare, când site-ul s-a blocat, au fost înregistrate pe site 400.000 de accesări.

Pe 17 aprilie, aplicația de înscriere în programul IMM Invest, gestionată de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, s-a blocat la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

Fondul a dat asigurări că nimeni nu s-a putut înscrie în programul de creditare cu dobânzi subvenționate de stat o perioadă și cu garanții de stat de până la 90% din valoarea împrumutului.

 Pot apela toate IMM-urile, nu doar cele afectate de criză.  În 24 de ori după înscrierea în aplicație vor primi un răspuns de eligibilitate din punct de vedere al clasificării.  Apoi aplicația transmite dosarul către finanțatorul ales.  Sunt 22 de bănci care s-au înscris în acest program.

În această dimineața, site-ul IMM Invest nu era funcțional.

ȘTIRI