Fălticenean în stare de ebrietate oprit în trafic în timpul unui control al autovehiculelor care intră și ies din zona de carantinăRural

Fălticenean în stare de ebrietate oprit în trafic în timpul unui control al autovehiculelor care intră și ies din zona de carantină

       Accesări: 1626

Un fălticenean s-a ales cu dosar de urmărire penală, în urma unei verificări în trafic efectuate de  patrulele care controlează vehiculele care intră și ies din zona de carantină a municipiului Suceava.

Oamenii legii au fost nevoiți să-l încătușeze.

Potrivit IPJ Suceava, în seara zilei de vineri, 24 aprilie, orele 23.40, un echipaj format dintr-un polițist din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, un polițist local din cadrul Poliției Locale Suceava, doi subofițeri din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și doi subofițeri din cadrul M.A.P.N., în timp ce acționa conform planificării în punct fix pe DN 2, având ca obiectiv principal oprirea și controlul vehiculelor care intră și ies din zona de carantină, a oprit pentru control un autoturism care circula din direcția Cumpărătura-Bunești.

Mașina, condusă  de un bărbat, în vârstă de 36 ani, din munipiul Fălticeni, avea un mers sinuos.

 Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică și avea deficiențe de vorbire, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, lucru pe care acesta l-a refuzat în mod repetat, după care a devenit agitat.

Mahanu Design

Organele de poliție au insistat și i-au solicitat în mod repetat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat din nou, după care a încercat să fugă pe un teren agricol.

În această situație s-a procedat la prinderea, imobilizarea și încătușarea bărbatului de 36 de ani, după care i s-a solicitat să se calmeze și să supună indicațiilor polițiștilor.

Conducătorul auto a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava pentru a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În prezența personalului medical, fălticeneanul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. El a adus cuvinte jignitoare atât la adresa organelor de poliție cât și la adresa personalului medical.

Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea sau prelevarea de mostre biologice de sânge”.

De asemenea bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei în baza legii 61/1991 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

ȘTIRI