Profesorul Codrin Bența se îndreaptă spre prima candidatură la Primărie. Este favorit în opțiunile PNL FălticeniExclusiv

Profesorul Codrin Bența se îndreaptă spre prima candidatură la Primărie. Este favorit în opțiunile PNL Fălticeni

       Accesări: 2832

Schimbări majore în plin an electoral. Organizația locală PNL se află într-o perioadă de căutări și încearcă să desemneze cel mai potrivit candidat pentru Primăria Municipiului Fălticeni. În ultimele zile au avut loc mai multe întâlniri la sediul formațiunii politice, de pe strada Nicu Gane, la care au participat deputatul Bogdan Gheorghiu, vicepreședintele Vasile Tofan și membri liberali.

Timpul este scurt, mai ales că liberalii de la centru au stabilit ca organizațiile să-și desemneze candidații la alegerile locale până finele lunii februarie.

Lucrurile nu sunt deloc simple la Fălticeni.

La ultimele două rânduri de alegeri, în 2016 și 2020, candidații PNL Fălticeni au încheiat cursa electorală cu rezultate sub așteptări.

De la ultimul scrutin și până astăzi, puține lucruri au fost făcute pentru ca imaginea organizației să crească în ochii alegătorilor fălticeneni.

PNL are nevoie de oameni noi, motivați, cu viziune și dornici de implicare, înnoire și dezvoltare locală.

Codrin Bența este prima opțiune pentru candidatura la Primărie.

Ședințele din cadrul PNL s-au axat pe mai multe probleme, însă cea mai stringentă rămâne cea privind stabilirea candidatului pentru Primăria Municipiului Fălticeni.

Vasile Tofan, vicepreședintele CJ Suceava, ne-a declarat că discuțiile de la ultimele ședințe au vizat identificarea celor mai bune opțiuni, apoi alegerea persoanei potrivite la viitoarele alegeri locale.

În cadrul PNL sunt deja conturate trei nume, doi profesori și un inginer.

Surse interne spun că favorit este profesorul Codrin Bența, director al Colegiului Național „Nicu Gane”. La nivel intern vor fi organizate în următoarele săptămâni alegeri pentru desemnarea candidatului la funcția de primar.

Contactat de jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni, profesorul de istorie (47 ani) declară că „nimic nu este oficial”, însă recunoaște faptul are cele mai mari șanse să devină candidatul PNL pentru funcția de primar la municipiului Fălticeni.

El a mai spus că nu este vorba despre o competiție internă, ci de candidați care vor fi nominalizați, apoi de alegeri care se vor desfășura în mod democratic.

Deocamdată sunt discuții și tatonări.

Codrin Bența spune că este dispus să intre în competiția electorală și că, până la campania din toamnă, „lucrurile trebuie luate de la zero, regândite și stabilite obiective realiste.”

Surse interne spun că directorul Colegiului Național „Nicu Gane” este creditat cu prima șansă la alegerile pentru stabilirea candidatului pentru primărie.

În cazul unui vot favorabil, el ar putea prelua frâiele organizației municipale PNL Fălticeni, după cum menționează surse interne.

Bența dorește să aducă un suflu nou în partid, alături de oameni dinamici și proiecte îndrăznețe pentru comunitatea locală.

Codrin Bența este membru activ PNL din anul 2008.

ȘTIRI