Profesoara Veronica Brădățanu s-a stins din viață. Mesaje de adio ale profesorilor de la Colegiul „Vasile Lovinescu”Local

Profesoara Veronica Brădățanu s-a stins din viață. Mesaje de adio ale profesorilor de la Colegiul „Vasile Lovinescu”

       Accesări: 6723

Mediul educațional este din nou în doliu. Distinsa profesoară Veronica Brădățanu s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Inima ei a încetat să mai bată azi-dimineață, după o scurtă și grea suferință.

Vestea trecerii în eternitate aduce tristețe nu doar în sufletele membrilor familiei, ci foștilor colegi de la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Veronica Brădățanu s-a născut pe 22 octombrie 1945, în localitatea Bălăceana, județul Suceava.

Încheie studiile superioare cu brio, ca absolvent al Facultății de Horticultură din Iași.

Pășește în sistemul de învățământ din Fălticeni în anul 1965, ca titulară pe catedra de Horticultură din cadrul Liceului Agricol, astăzi Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Datorită bunei pregătiri profesionale și pedagogice a obținut rezultate remarcabile în pregătirea elevilor. Numeroase generații au fost cizelate și îndrumate cu profesionalism.

Rezultatele s-au văzut nu doar pe băncile liceului, ci și atunci când elevii au devenit studenți, iar mai apoi, ingineri sau specialiștii în domeniul agricol.

Veronica Brădățanu a fost director adjunct al liceului în perioada 1990 – 2003, după care s-a pensionat.

Aceștia și-o amintesc ca pe un cadru didactic riguros, cumpătat, blând și foarte implicat în procesul educativ al fiecare generații.

Este unul dintre profesorii valoroși ai urbei Fălticeniului, ce au contribuit la perfecționarea învățământului agricol românesc.

Mesaje de condoleanțe

„A plecat dintre noi un OM valoros, un coleg minunat, dedicat actului didactic de calitate, cu o bună pregătire profesională, mentor și model al multor generații de elevi. În cei 38 ani de carieră, a fost o prezență vie în cadrul colectivului nostru și o sursă de inspirație pentru mulți dintre noi, susținând constant și cu succes eforturile și proiectele școlii. Colectivul Colegiului „Vasile Lovinescu” își exprimă întreaga compasiune și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească în Împărăția Cerurilor!”

  • Cadrele didactice ale Colegiului „Vasile Lovinescu”

„S-a stins din viață, după o scurtă și grea suferință, una din cele mai vrednice profesoare, VERONICA BRADATAN. Numele ei este legat de existența Liceului Agricol din Fălticeni. A fost eleva acestei școli, maistru instructor, inginer, profesor gr. I, director și mai ales OM de o rară modestie – harnică, energică, muncitoare până la sacrificiu. Generații și generații de elevi și profesori păstrează amintirea acestei ființe dragi, ce a iubit atât de mult ȘCOALA în care a învățat, a muncit și realizat lucruri ce nu pot fi uitate – sera didactică, laboratorul de horticultură, livada pomicolă, parcul școlii și nu în ultimul rând programe și activități didactice ce au contribuit la perfecționarea învățământului agricol romanesc. Mulți dintre elevii săi sunt astăzi specialiști, ingineri sau simpli muncitori, urmându-i sfaturile și pregătirea profesională. Colectivul Colegiului „Vasile Lovinescu ” este alături de familia îndoliată, de profesor Liliana Oniciuc și doctor Bogdan Brădățan în grelele momente ale despărțirii de scumpa lor MAMĂ. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în Împărăția Cerurilor!”

  • Prof. Mihai Vitcu, fost director al Colegiului „Vasile Lovinescu”

„Doamna profesor Veronica Brădățan a fost un mentor în domeniul didactic, încercând să ne insufle deschidere și aprofundare spre tainele cunoașterii didacticii corelate cu specializarea fiecăruia dintre noi. Cu un caracter calm, prietenos și armonios a format o echipă de catedră care a adus rezultate frumoase la nivel județean și național. Vă mulțumim că ați fost în viața noastră! Dumnezeu să vă aprecieze meritele pe care noi le ducem la superlativ!”

  • Profesorii din catedra Resurse naturale și protecția mediului

ȘTIRI