Polițiștii fălticeneni au trimis în arest un tânăr din Mălini. El și-a abandonat mașina care avea numere provizorii falseLocal

Polițiștii fălticeneni au trimis în arest un tânăr din Mălini. El și-a abandonat mașina care avea numere provizorii false

       Accesări: 6084

Toleranță zero pentru infracțiunile la regim rutier. Polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni s-au confruntat cu o situație ceva mai aparte, în care au desfășurat cercetări în cazul unei fapte unei cu autor necunoscut. Munca investigativă de peste două săptămâni, ce a inclus și o percheziție, a culminat cu identificarea persoanei făptuitoare.

Cazul s-a petrecut în noaptea zilei de 1 iulie, la ora 1.30, pe raza municipiului Fălticeni, când agenții Biroului Ordine Publică au efectuat semnal de oprire, pentru un control de rutină, unui autoturism Ford.

Mașina se deplasa pe strada Plutonier Ghiniță, polițiștii aflați în timpul serviciului, intenționând să efectueze un control de rutină.

Șoferul nu s-a conformat la semnal și s-a deplasat mai departe, iar agenții BOP au plecat în urmărirea acestuia.

El s-a deplasat cu autoturismul alte câteva sute de metri pe străzile 2 Grăniceri și Mihail Sadoveanu, iar pe strada Caporal Popescu a abandonat mașina.

Alma Clinic

Polițiștii aflați în urmărirea făptașului nu l-au găsit de acesta la mașină.

Agenții de la rutieră au făcut verificări și au descoperit că numerele provizorii aplicate (numere roșii) erau false, aceștia întocmind și dosar penal.

Cercetările au continuat, iar polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Mălini, care nu deține permis pentru nicio categorie auto.

Oamenii legii au efectuat luni, 17 iulie, la ora 6, o percheziție domiciliară la imobilul unde locuia persoana cercetată, după care l-au condus pe tânăr la sediul Poliției Municipiului Fălticeni.

În după-amiaza aceleiași zile polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

El urmează să fie prezentat marți, 18 iulie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru luarea unei măsuri preventive.

ȘTIRI