Procurorii DIICOT au reținut un bărbat depistat în Fălticeni cu un colet în care erau 9,9 kilograme de cannabisLocal

Procurorii DIICOT au reținut un bărbat depistat în Fălticeni cu un colet în care erau 9,9 kilograme de cannabis

       Accesări: 8011

Acțiuni în forță ale poliției. Miercuri, 9 februarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane implicate în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Au fost implicați în misiune și ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava.

În aceeași zi a fost depistat, pe raza municipiului Fălticeni, un bărbat care avea asupra sa un colet ce conținea cantitatea de 9,9 kilograme de canabis, droguri cu privire la care există bănuiala rezonabilă că au fost expediate din Spania.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „transportul și deținerea, de droguri de risc, fără drept”.

În urma activităților investigative specifice efectuate în cauză a fost ridicată și indisponibilizată cantitatea totală de 20 kilograme de canabis, având o valoare estimativă de piață de 600.000 lei.

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate un dispozitiv folosit pentru mărunțirea drogurilor, înscrisuri și sisteme informatice care interesează cauza.

La data de 10.02.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, propunere admisă la aceeași dată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Alba și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale (B.O.S. Suceava și B.O.S. Alba).

Procurorii DIICOT fac precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ȘTIRI